Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Αφερέγγυοι-ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις στην ΚΟΕ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και ανατροπής.ς


Παπαγεωργίου Βασίλης
Ομνύουν στην ενότητα κάθε τρεις και λίγο. Ακόμα συχνότερα εγκαλούν το ΚΚΕ, γιατί, τάχα, δεν αποδέχεται τις προτάσεις τους για συνεργασία και συμμαχία. Κι όμως, ο χώρος του οπορτουνισμού δεν μπορεί να κατακτήσει ούτε την ενότητα των συστατικών του μερών. Δεν αναφερόμαστε, αν και ενδεικτικά, στα όσα κατά καιρούς είχαν διαδραματιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον ΣΥΝ, με αποχωρήσεις, διασπάσεις, αλληλοκατηγορίες και αντιπαραθέσεις, που, αν χαρακτηριστούν επιπέδου καφενείου, μάλλον αδικούνται και το καφενείο και οι θαμώνες του.
Οπως έγινε γνωστό, η ΚΟΕ, που με το ένα πόδι πάταγε στον ΣΥΡΙΖΑ και με το άλλο στο «Μέτωπο» του Αλ. Αλαβάνου, τον οποίο στήριξε εξαρχής σε όλες του τις επιλογές, αποφάσισε να επανεξετάσει τη σχέση της με το σχήμα, διαμαρτυρόμενη ότι υποτιμάται η διάσταση της «νέας κατοχής», ότι πολύς λόγος γίνεται για «εκλογές», αλλά και για το γεγονός ότι το σχήμα εκπροσωπείται στα ΜΜΕ αποκλειστικά από τον Αλ. Αλαβάνο.

Συγχρόνως, ο ΣΥΝ φαίνεται να μην πείθει ούτε τους έτοιμους να πειστούν, με την έννοια των κοινών πολιτικών και «αντιμνημονιακών» αναφορών, για τη σύμπηξη μιας εκλογικής κολεγιάς σε αντιμνημονιακή βάση, αλλά σε γραμμή αστικής διαχείρισης. Ο Γ. Δημαράς ανακοίνωσε ότι όποτε γίνουν εκλογές το σχήμα του θα πάρει μέρος σ' αυτές αυτόνομα.
Βεβαίως, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του χώρου αυτού δεν αποκλείουν αύριο οι αποφάσεις να αλλάξουν και μπροστά στην κάλπη όλοι να κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και να παριστάνουν τους μονιασμένους αντιμνημονιακούς.
Αυτό, όμως, επιβεβαιώνει ότι συνεργασίες και συμμαχίες με μόνη συγκολλητική ουσία την κάλπη και την προσδοκία της συμμετοχής στη διαχείριση του συστήματος δεν αφορούν στο λαό και στα συμφέροντά του. Αυτή που ο λαός έχει συμφέρον να πρωτοστατήσει για τη συγκρότησή της, συμπορευόμενος με το ΚΚΕ στην κάλπη και στο κίνημα, είναι η λαϊκή συμμαχία, για τη λαϊκή εξουσία.

Πηγή:www.rizospastis.gr

2 σχόλια:

admin είπε...

Η κακομοιριά της ηγεσίας του ΚΚΕ σε όλο της το μεγαλείο.
Τι σχέση έχει αυτό το έκτρωμα με την πολιτική του ΕΑΜ;
Ο Φλωράκης συνεργάστηκε με τον Κύρκο και κάνανε κυβέρνηση συνεργασίας με τον Μητσοτάκη, εκεί βρήκαν κοινά σημεία για να παραδώσουν την εξουσία στην δεξιά και να διαλύσουν την αριστερά. σήμερα δεν βρίσκουν;
Ακόμα και σήμερα το ΚΚΕ (μοναδικό πλέον) υπερασπίζεται αυτήν την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα κόμμα την στιγμή που ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα και την εξαθλίωση.
Η διασπαστική στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι πλέον ύποπτη

Ανώνυμος είπε...

..οι τεράστιες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απο την 48ωρη και μετά, οι αγώνες σε Χαλυβδουργική, Φουλγκορ, Αλέπη,Κατσέλη κτλ και τέλος οι δράσεις των λαικών επιτροπών (οικοδομημένων σε ταξική βάση και όχι σε ελευθεριακή απολιτικ) που απλώνονται σε όλην την χώρα και για όλα τα θέματα δείχνουν τον δρόμο..αυτό τρέμει η αστική τάξη..αυτό μάλλον φοβούνται και όλα τα αποκόμματα της αριστεράς και δεν συμμετέχουν πουθενά..με τι ασχιλούνται αυτόν τον καιρό αλήθεια? Πέρα απο το να εγκαλούν το ΚΚΕ, τι άλλο κάνουν.. ας μην μιλήσω για την ελεεινή εικόνα των μπλοκ των πρωτοβάθμιων την ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης..2,5 χιλιάδες με το ζόρι..ΑΥΤΟΙ είναι οι διασπαστές και οι λαοπλάνοι της εργατικής τάξης..οι ηγεσίες τους ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τα συμφέροντα των εργαζομένων- τα μαγαζάκια τους είναι σημαντικότερα..
Μάνουελ