Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Κλείδωσε» στην πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14.15 μια σύντομη συνεδρίαση, η οποία είχε ξεκινήσει με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω των διαβουλεύσεων. Επισήμως, πέραν των παραιτήσεων που ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς, υπήρξε ενημέρωση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις εξελίξεις στο Eurogroup.





Δηλώσεις μετά το πέρας του υπουργικού δεν υπήρξαν, ενώ νωρίτερα επιβεβαιώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση ή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος είναι πλέον όλο και πιο κοντά στην πρωθυπουργία.

Το σενάριο για την πρωθυπουργοποίηση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη φαίνεται ότι έχει ναυαγήσει. Κατά πληροφορίες, η υποψηφιότητα του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη αποδυναμώθηκε λόγω της παλιότερης εμπλοκής του στο σκάνδαλο Κοσκωτά, αλλά και επειδή από την κοινή γνώμη θεωρείται "υπάλληλος" του ΔΝΤ.

Άλλα σενάρια φέρουν τον κ. Ρουμελιώτη να τοποθετείται υπουργός Οικονομικών, θέση για την οποία ακούγονται κι άλλα πρόσωπα, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας. Πάντως έγκυρες πηγές θεωρούν ως σχεδόν βέβαια την τοποθέτηση σε καίρια θέση στο οικονομικό επιτελείο του κ. Βασίλη Ράπανου, νυν προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: