Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μήνυμα του ΚΚΕ προς τις FARC-EP για το θάνατο του Αλφόνσο Κάνο.



Προς το Γενικό Επιτελείο και τη Γραμματεία των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας -Λαϊκός Στρατός (FARC-EP)

Αγαπητοί σύντροφοι,

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας για το θάνατο του ανώτατου διοικητή των FARC-EP συντρόφου Αλφόνσο Κάνο που έπεσε στη μάχη με τον κυβερνητικό στρατό που στηρίζεται από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Ο σ. Αλφόνσο Κάνο παίρνει τιμητική θέση ανάμεσα στους χιλιάδες αντάρτες, συνδικαλιστές, πολιτικούς ηγέτες, εργάτες, αγρότες και νεολαίους που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια τη ζωή τους για μια νέα Κολομβία.

Οι στόχοι αυτού του αγώνα δεν μπορούν να επισκιαστούν από καμία απώλεια, καμία προσπάθεια συκοφάντησης. Η κατάργηση της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα. Δεν μπορεί να την αποτρέψει ούτε η εντεινόμενη ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στη Λατινική Αμερική, ούτε η αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των αστικών κρατών της περιοχής για την καταστολή των λαϊκών κινημάτων.
Το ΚΚΕ είναι αλληλέγγυο με τον αγώνα που διεξάγουν οι FARC-EP και γενικότερα το λαϊκό κίνημα της Κολομβίας για κοινωνική δικαιοσύνη. Στηρίζουμε την πάλη να αναγνωρισθούν ως εμπόλεμα μέρη και να αφαιρεθούν αμέσως οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας- Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) από τον κατάλογο της ΕΕ για τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να προχωρήσει η ανθρωπιστική ανταλλαγή κρατουμένων.
Παρακαλούμε να μεταφέρετε σε όλους τους συντρόφους και μαχητές των FARC-EP τα θερμά μας συλλυπητήρια και τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: