Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Στρατούλη , μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ στη ΝΕΤ ( Τάκης Σπηλιόπουλος - Μάριον Μιχελιδάλη) σχετικά με τα γεγονότα στις παρελάσεις.




-    Κύριε Στρατούλη, ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του φωτογράφισε το ΣΥΡΙΖΑ για όσα έγιναν στις παρελάσεις, καταλογίζοντας σας προσπάθειες πολιτικής εκτροπής.

 Ο πρωθυπουργός τραβάει λάθος φωτογραφίες και θα πρέπει να φωτογραφίσει ως παράγοντα πολιτικής εκτροπής τον εαυτό του. Πολιτική εκτροπή συνιστά το γεγονός ότι αυτός και η κυβέρνηση του, εκλέχτηκαν υποσχόμενοι ότι θα αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό και τελικά μας  έφεραν το ΔΝΤ, την τρόικα, τα νέα μνημόνια, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις, επέβαλλαν στο λαό φορομπηχτικά χαράτσια και ρήμαξαν τις ζωές και τα όνειρα μας.

Οι προχθεσινές λαϊκές εκδηλώσεις στις παρελάσεις, η πρωτοφανής συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 19-20 Ιουνίου και τα αντικυβερνητικά συνθήματα που ακούγονται στα γήπεδα, δεν συμβαίνουν γιατί  τα υποκινεί ο ΣΥΡΙΖΑ , που έτσι κι αλλιώς συμμετέχει ενεργά στις λαϊκές διαμαρτυρίες με τα πολιτικά συνθήματα του, αλλά τα ίδια τα λαϊκά προβλήματα και οι βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και την τρόικα και προκαλούν διάχυτη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Οι λαϊκές διαμαρτυρίες, που συνεχώς εντείνονται, αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που δείχνουν οι έρευνες της «κοινής» γνώμης, ότι δηλαδή η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και οι τροϊκανές πολιτικές της, βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με  τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
Για να λυθεί αυτή η αντίθεση ή η κυβέρνηση θα παραιτηθεί και θα ζητηθεί με εκλογές η γνώμη του λαού για το μέλλον του ή, εφόσον η κυβέρνηση παραμένει αγκιστρωμένη στις καρέκλες της, θα ανατραπεί με τους αγώνες του λαού και με λαϊκή εξέγερση.

-    Η νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο πρέπει να εγκριθούν με 151 ή με 180 στη Βουλή;

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν  με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής οδηγούν τη χώρα μας σε διαρκή εποπτεία από την τρόικα μετατρέποντας τη σε γερμανικό προτεκτοράτο, επιβάλλουν αιώνια λιτότητα, οδηγώντας το λαό μας σε εξανδραποδισμό, συνοδεύονται από ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και από τη δήμευση της περιουσίας της κοινωνικής ασφάλισης.
Καμιά πλειοψηφία της παρούσας Βουλής, είτε απόλυτη, είτε προσαυξημένη, δεν νομιμοποιείται πολιτικά να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνια. Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει  ή να ανατραπεί και ο λαός να ανοίξει με τους αγώνες και τη ψήφο του μια θετική διέξοδο για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: