Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ- Ο συμβιβασμός θα αποδειχτεί εύθραυστος - Παρέμβαση του Γιώργου Τούσσα στην Ολομέλεια


Σε παρέμβαση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας εκ μέρους της Ευρωκοινoβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, επισήμανε τα ακόλουθα:
«Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ευρωζώνη και τη "συντεταγμένη χρεοκοπία" της Ελλάδας σημαίνουν ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του ελληνικού λαού, μνημόνια διαρκείας, συντριβή της ζωής των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ για να καλυφθούν απώλειες των τραπεζών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, που δημιουργεί η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης.
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου για τον επιμερισμό της ζημιάς μαίνονται με οξύτητα και το βέβαιο είναι ότι δεν τερματίστηκαν με τη λήξη της Συνόδου. Και αυτός ο συμβιβασμός είναι εύθραυστος και θα αποδειχτεί και πάλι προσωρινός.
Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. Ο ελληνικός λαός, οι λαοί της Ευρώπης ένα μόνο δρόμο έχουν να διαλέξουν. Οργάνωση ενιαίου μετώπου πάλης κόντρα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την αθλιότητα που τους επιβάλλει. Ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: