Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΚΕ - ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΒΕΛΓΙΟΥ : Κοινός ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ.


Μαχητική και με αγωνιστικό παλμό ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα του κεφαλαίου, των αστικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διοργάνωσαν η ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ και το Εργατικό Κόμμα Βελγίου στις Βρυξέλλες στις 19 Οκτώβρη. Για πρώτη φορά λίγα βήματα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα «Εργάτες του Βελγίου και της Ελλάδας, κοινός αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση», όπου διαδήλωσαν εκατοντάδες Βέλγοι και Ελληνες εργάτες, μετανάστες και νεολαία. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και εκπρόσωποι του ΚΚ Πορτογαλίας.
Στις ομιλίες τους ο Βαγγέλης Κατσιάβας, στέλεχος του ΚΚΕ, και ο Πέτερ Μέρτενς, Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Βελγίου, μίλησαν για την ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων και την κατάσταση σε Βέλγιο και Ελλάδα και υπογράμμισαν την ανάγκη διεθνοποίησης του αγώνα της εργατικής τάξης. Στην παρέμβασή του ο Πέτερ Μέρτενς αναφέρθηκε εκτενώς στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο βελγικό και ελληνικό λαό και εξέφρασε την αλληλεγγύη του κόμματός του στη γενική 48ωρη απεργία στην Ελλάδα, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ. Ο ελληνικός και ο βελγικός λαός έχουν συμφέρον να αποδεσμευτούν από την ΕΕ, να μην πληρώσουν το χρέος και να οικοδομήσουν την κοινωνία του μέλλοντος, το σοσιαλισμό.
Ο Βαγγέλης Κατσιάβας στην παρέμβασή του υπογράμμισε ότι το σύνθημα του ΚΚΕ που ξεδιπλώθηκε από την Ακρόπολη «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε» φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς Ευρωπαϊκή Ενωση και αστικές κυβερνήσεις έχουν προβεί σε πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης. Οσον αφορά στην Ελλάδα, είπε πως οι κομμουνιστές, οι φίλοι του ΚΚΕ, οι εργάτες και εργάτριες που στηρίζουν το ΠΑΜΕ, πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, κλάδο και συνοικία για να διαμορφωθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο που να απαιτεί εδώ και τώρα:Τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να αποδυναμωθούν τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό για να σωθούν το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ενωση, να διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.
Τέλος, το λόγο πήρε εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Βελγίου που πρόσφατα πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα και μετέφερε ζωντανή εικόνα από την προετοιμασία και την οργάνωση των εργατικών αγώνων από τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: