Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Λαοθάλασσα στο κέντρο της Αθήνας



Δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, έχουν συγκεντρωθεί σε μία ογκώδη διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, διατρανώνοντας το "όχι" τους στα κυβερνητικά μέτρα που περιέχονται στο Πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται αύριο Πέμπτη.


Μικρή εστία έντασης σημειώθηκε λίγο μετά τις 13.30, μπροστά από τον αστυνομικό φράκτη όταν τα ΜΑΤ απώθησαν διαδηλωτές με περιορισμένη χρήση χημικών.
Λίγο πριν τις 13.00, ομάδα νεαρών που φορούσε μαύρα και κρατούσε κράνη, αποδοκιμάστηκε από διαδηλωτές, ενώ σημειώθηκαν και διαπληκτισμοί.

Νωρίτερα, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως (καλούσαν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ), απ' όπου άρχισε η πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε διαδήλωση στην Ομόνοια και μέσω της Σταδίου πορεύθηκε προς την πλατεία Συντάγματος.

Το κέντρο είναι κλειστό. Από νωρίς το πρωί, η αστυνομία έκλεισε με σιδερένιο φράκτη τη Β. Σοφίας, ενώ έξω από τη Βουλή έχουν παραταχθεί "κλούβες".

Αποκλεισμένη με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι η Ηρώδου Αττικού, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία αστυνομικών κατά μήκος της Πανεπιστημίου μέχρι τα Προπύλαια.

Κλειστοί είναι επίσης οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό (στο σταθμό Συντάγματος δεν είναι δυνατή στους επιβάτες ούτε η αλλαγή γραμμής).

Η εικόνα στην Αθήνα δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείνη μιας "συνηθισμένης" απεργιακής συγκέντρωσης. Για πρώτη φορά, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά με τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ υπό το σύνθημα "κλείνουμε για μια μέρα για να μην κλείσουμε για πάντα".

Επίθεση με πέτρες δέχτηκαν το πρωί της Τετάρτης αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, στην Καισαριανή.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: