Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση – Καταγγελία των Ν.Ε. Α' και Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ για επίθεση των ΜΑΤ σε στέλεχος του ΣΥΝ



Θεσσαλονίκη, 11 Σεπτεμβρίου 2011
Οι  Ν.Ε. Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ στο μέλος  της γραμματείας της Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, σ. Ανδρέα Τσατσάγια, που τον οδήγησε με τραύματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε .
Ο  σ. Ανδρέας Τσατσάγιας , ερασιτέχνης οπερατέρ κατέγραφε με την κάμερά του στη νότια είσοδο της ΔΕΘ τα γεγονότα που διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας  των ιδιοκτητών και των οδηγών ταξί όταν δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ με σκοπό να καταστρέψουν την κάμερα και τα ντοκουμέντα που είχε καταγράψει.
Ο Ανδ. Τσατσάγιας είναι μέλος της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974, έχει με την κάμερά του αποθανατίσει σημαντικά γεγονότα που συνέβηκαν στην πόλη μας τα τελευταία σαράντα χρόνια  και έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στη διατήρηση  πολύτιμου ιστορικού υλικού.
Καταγγέλλουμε  την αναίτια  επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε ένα στέλεχος του κόμματος μας και με αφορμή τη χθεσινή δράση των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες για πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας εμφανίστηκαν μέσα στη συγκέντρωση των συνδικάτων.
Επισημαίνουμε ότι παρά τις επιθέσεις των ΜΑΤ και την αστυνομοκρατία που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας, οι λαϊκές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και όλοι και όλες μαζί θα είμαστε ξανά στις πλατείες και τους δρόμους μέχρι να μπουν οι τίτλοι τέλους για τη χρεοκοπημένη κυβέρνηση του μνημονίου.
Οι Ν.Ε. Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: