Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

10η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Αόριστες «απειλές» τροφοδοτούν σενάρια τρόμου.



Associated Pres
Με γεωμετρική πρόοδο «φορτίζεται συναισθηματικά» το κλίμα για τη δέκατη επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου από το χτύπημα στη Νέα Υόρκη, με νέα ηχητικά ντοκουμέντα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ηχητικά ντοκουμέντα που καταγράφουν τη σύγχυση, τον τρόμο και τον πανικό που επικρατούσε την ώρα των επιθέσεων επάνω στα αεροπλάνα. Στα δέκα χρόνια που πέρασαν από το χτύπημα πολλά ερωτηματικά δεν έχουν απαντηθεί ακόμα και υπάρχουν ενδείξεις ότι η όλη υπόθεση στήθηκε. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το βολικότερο πρόσχημα για προχωρήσει ο λεγόμενος «πολέμος κατά της τρομοκρατίας» και μέσω αυτού τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη για την καταλήστευση του πλούτου του λαών, τον έλεγχο της ενέργειας και των δρόμων μεταφορά της. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ συνεχίζονται ενώ έχουν ανοίξει και άλλες εστίες, όπως στην Αφρική που είναι στο «μάτι του κυκλώνα» των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με το πρόσχημα τώρα της δήθεν «απελευθέρωσης από τυραννικά καθεστώτα».
Και σήμερα ο αμερικανικός λαός και η παγκόσμια κοινή γνώμη βομβαρδίζεται κυριολεκτικά από ειδήσεις για μία ακόμη επικείμενη επίθεση, ενώ ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερδιαβεβαιώνει «ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει».
Κατά το Τόνι Μπλερ και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΡ, πρόκειται για μία μάχη ενάντια σε μία «εξτρεμιστική ιδεολογία που είναι πολύ ευρύτερη από τις μεθόδους της Αλ Κάιντα» και προσέφερε σειρά παραδειγμάτων για να τεκμηριώσει τη θέση του: «Δείτε στο Λίβανο που η "Χεζμπολάχ" έχει αναλάβει τον έλεγχο, δείτε τις δραστηριότητες της "Χαμάς"», την Υεμένη, ακόμη και το Πακιστάν, ενώ εξέφρασε και τη βαθιά του ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπου η «Δύση πρέπει να δράσει ως παίκτης και όχι παρατηρητής» ώστε να «βοηθήσει στην προώθηση της δημοκρατίας που μπορεί να ανθίσει μέσα από την αραβική άνοιξη»....
Στις ΗΠΑ, οι «πληροφορίες» για επικείμενη επίθεση από την «Αλ Κάιντα» «είναι αξιόπιστες» αλλά φυσικά ανεπιβεβαίωτες διαβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, όσον αφορά το τελευταίο σενάριο που αναδύθηκε για «τις πολύ σοβαρές πληροφορίες περί εξελισσόμενου σχεδίου επίθεσης με στόχους τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον» και ενώ Αμερικανός αξιωματούχος συνέδεε την «απειλή» με τον «ηγέτη» της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο οποίος διαδέχτηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να διστάσουν να χρησιμοποιήσουν βία για την αντιμετώπιση της απειλής υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών και επισήμανε ακόμη ότι είναι αδύνατον να σταματήσει κάθε σχέδιο της «Αλ Κάιντα» όπως ακόμη ότι η οργάνωση έχει ακόμα τη δυνατότητα να πραγματοποιεί χτυπήματα τοπικής ακόμα και διεθνούς εμβέλειας.
Πρόκειται για διαφορετική «οπτική» από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Figaro» εκτίμησε ότι η «Αλ Κάιντα» είναι πλέον σε «πορεία ήττας». Στη συνέντευξη αυτή μάλιστα είχε εξαγγείλει και τη σύσταση, μέσα στο Σεπτέμβριο, του Παγκόσμιου Φόρουμ Κατά της Τρομοκρατίας με συμπρόεδρο την Τουρκία και τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Ρωσίας, της Κίνας, της ΕΕ αλλά και χωρών μελών όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, όπως και αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: