Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Δυναμικές διαδηλώσεις φοιτητών - σπουδαστών έγιναν χτες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.




ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο
Διαδηλώσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έγιναν, χτες, σε πολλές πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια, έγινε η συγκέντρωση που είχαν καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά.
  


Διαδηλώσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έγιναν χτες σε πολλές πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια, έγινε η συγκέντρωση που είχε καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστώνκαι τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά.
Φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές έκαναν δυναμική πορεία στη Βουλή, φωνάζοντας συνθήματα:«Εργάτη, κάνε, υπόθεση δική σου, το μέλλον και τη μόρφωση που θα 'χει το παιδί σου», «Ανάγκη του λαού η δωρεάν Παιδεία, έξω απ' τις σχολές μας κάθε εταιρεία».
MotionTeamΣτιγμιότυπο από τη Θεσσαλονίκη
Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια μίλησαν εκπρόσωποι των φοιτητών, των σπουδαστών και των μαθητών. Η Εμμανουέλα Σοφίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή είναι υπό κατάληψη η πλειοψηφία των σχολών σε όλη την Ελλάδα. Υπό κατάληψη βρίσκονται και οι υπηρεσίες έρευνας και διοίκησης των περισσοτέρων ιδρυμάτων. Είναι ώρα ευθύνης συνάδελφοι. Καλούμε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές να συμμετέχουν στις διαδικασίες, να μπουν στον αγώνα, να οργανωθούν ενάντια στο κεφάλαιο, στις επιχειρήσεις και τα κόμματα του, να συμμετάσχουν στη διαπάλη από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων».
Η Γεωργία Σιμοπούλου, εκπρόσωπος του Συλλόγου της ΣΔΟ του ΤΕΙ Πειραιά περιέγραψε, μεταξύ άλλων, την κατάσταση στο ίδρυμα, που δεν μπορεί να καλύψει βασικές ανάγκες, υπάρχουν λίστες αναμονής στα εργαστήρια, στα αμφιθέατρα στριμώχνονται σαν σαρδέλες, την ίδια στιγμή που χτίστηκε ολόκληρο συνεδριακό κέντρο... Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Νοσηλευτικής Εύα Παγούνησημείωσε: «Είμαστε εντελώς αντίθετοι σ' αυτό το νόμο - έκτρωμα που θέλει τα πανεπιστήμια επιχειρήσεις». Ο Νίκος Γκότσης εκ μέρους Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά αναφέρθηκε στο σχολείο της «αγοράς», που φέτος ξεκινά αντί για βιβλία με... φωτοτυπίες και DVD, και τόνισε: «Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία, δεν αφήνουμε ούτε στιγμή να πάει χαμένη, οργανώνουμε την πάλη μας». Στην Αθήνα έγινε κι άλλη πορεία, ενάντια στο νόμο πλαίσιο, που ξεκίνησε απ' τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή.
Από το συλλαλητήριο στην Αθήνα
Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών και σπουδαστών συνεχίζονται και στηΘεσσαλονίκη, με πολλαπλασιασμό των καταλήψεων και διαδηλώσεις. Χτες το ΜΑΣ πραγματοποίησε μαχητική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε από την Πλατεία Χημείου του ΑΠΘ και μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αριστοτέλους και Εγνατία, επέστρεψε στην πανεπιστημιούπολη, στο κτίριο της Επιτροπής Ερευνών όπου πραγματοποιεί κατάληψη από την Τετάρτη. Επίσης, έγιναν συγκεντρώσεις του ΜΑΣ στην Πάτρα, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: