Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Βloomberg: Σχέδιο στήριξης γερμανικών τραπεζών εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει



Έκτακτο σχέδιο προστασίας των γερμανικών τραπεζών ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, σύμφωνα με το Bloomberg.
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει πρόγραμμα σωτηρίας για να στηρίξει τις γερμανικές τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τους όρους του πακέτου ενίσχυσης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν μια πιθανή απώλεια της τάξης του 50% των ελληνικών ομολόγων τους, αν η επόμενη δόση διάσωσης Ελλάδας δεν εγκριθεί.

" Η ύπαρξη ενός «Σχεδίου Β» υπογραμμίζει η Γερμανία προκαλεί ανησυχίες ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει τους στόχους μείωσης του προυπολογισμού και  αποτελεί απειλή για την υπόλοιπη Ευρώπη. Γερμανοί νομοθέτες άσκησαν έντονη κριτική στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, απειλώντας να βρεθεί στον αέρα η βοήθεια, εκτός εάν πληροί τους όρους του πακέτου λιτότητας της"
"Η Ελλάδα βρίσκεται "στην άκρη του μαχαιριού" είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στους νομοθέτες σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο.
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της ελληνικής έκθεσης προόδου και θα αποφασίσει πορεία δράσης.

ΠΗΓΗ-WWW.NEWSCODE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: