Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αλ. Τσίπρας: Σε εφεδρεία να τεθεί η κυβέρνηση!


"Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός έχει χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, απέναντι στην αξιοπρέπειά του να θέσει αυτή την κυβέρνηση σε εφεδρεία και όχι να τεθεί ο ίδιος υπό καθεστώς εφεδρείας και εκποίησης" τόνισε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, το καθεστώς εφεδρείας που θα φέρει απολύσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.
"Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου" σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: "Ας έχουν υπόψη τους όσοι ετοιμάζουν με διαδικασίες fast track να εκποιήσουν σ' αυτές τις ευτελείς χρηματιστηριακές τιμές τον δημόσιο πλούτο ότι με αυτές τους τις πράξεις θα ασχοληθούν για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον τόσο τα ποινικά όσο και τα ειδικά δικαστήρια που θα στηθούν για να κρίνουν αυτές τις πράξεις εκποίησης, αυτές τις πράξεις απάτης".
Εξάλλου, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για "πρωτοφανή εκστρατεία προπαγάνδας και παραπληροφόρησης ενάντια στον δημόσιο χώρο, ενάντια στο κοινωνικό κράτος, με αιχμή του δόρατος στους δημόσιους υπαλλήλους" και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερασπιστεί τις παθογένειες του Δημοσίου, που, όπως είπε, "δημιούργησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, αξιοποιώντας το Δημόσιο ως μέσο ρουσφετολογικών προσλήψεων". Έσπευσε ωστόσο να συμπληρώσει την έντονη αντίθεση στην προπαγάνδα εναντίον του Δημοσίου "κυρίως γιατί στόχο έχει να χρησιμοποιήσει την επίθεση στο Δημόσιο ως μοχλό πίεσης για την επίθεση σε ολόκληρη την κοινωνία".
Στηλίτευσε δε την αναπαραγωγή από "έγκριτους δημοσιογράφους της διαπλοκής και μερίδα των ΜΜΕ" της πληροφορίας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ένα εκατομμύριο, παρά την πρόσφατη απογραφή που έδειξε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας είναι περίπου 450 χιλιάδες. "Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τον μικρότερο δημόσιο τομέα ή έναν από τους τρεις χαμηλότερους σε όλη την Ευρωζώνη" είπε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: "Ποιος ήταν λοιπόν ο στόχος τους; Ο στόχος ήταν, πίσω από την επίθεση στον δημόσιο τομέα, να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες της κρίσης. Να κρύψουν τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα, να κρύψουν τις μίζες κάτω από το τραπέζι, να κρύψουν την υπερχρηματοδότηση δημόσιων έργων για την Ολυμπιάδα που στοίχισαν στον ελληνικό λαό τρεις φορές παραπάνω, να κρύψουν τη σπατάλη της διαπλοκής, τη σπατάλη της εξουσίας".
"Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που αποκτήθηκαν ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα" είπε από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικάς λέγοντας ότι πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ-WWW.AVGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: