Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ.



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
Στις 10 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε  ενάντια στο μνημόνιο,  στο  μεσοπρόθεσμο και στα νέα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα.

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
            Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια και ερείπια.

Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα ρημάζει τα πάντα. Η ύφεση έχει πάρει ιστορικά πρωτοφανείς εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ και καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη! Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί. Χιλιάδες νέοι και νέες με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα αναζητούν εργασία ως μετανάστες στο εξωτερικό. Οι μισθοί μειώνονται δραστικά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συντάξεις με συνεχείς περικοπές μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα. Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο. Το κοινωνικό κράτος έχει εξαερωθεί. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο! Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες πνίγονται! Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής. Ο προϋπολογισμός παρά τα σκληρά μέτρα και εξαιτίας τους, για άλλη μια φορά έχει εκτροχιαστεί και βρίσκεται εκτός των επίσημων στόχων! Νέα επαχθή μέτρα, στο πλαίσιο ενός μακάβριου φαύλου κύκλου «μέτρα – ύφεση – μέτρα», ανακοινώθηκαν ήδη ενόψει ΔΕΘ!
Με τη μαζική συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη, που πρέπει να συνοδευτούν με συγκεκριμένο σχέδιο κλιμάκωσής τους, πρέπει να δείξουμε στο κεφάλαιο, την Τρόικα, την  κυβέρνηση και στις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις που συναινούν επί της ουσίας μαζί τους και ετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν είτε πριν είτε μετά από εκλογές, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας. Πρέπει να τους απαντήσουμε με την πιο πλατιά εργατική ενότητα, με λαϊκή - εργατική εξέγερση. 
Η φετινή κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη πρέπει να είναι η αγωνιστική αφετηρία του εργατικού κινήματος για ένα νέο γύρο νικηφόρας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση την τρόικα, το δικομματικό πολιτικό κατεστημένο και τις αντικοινωνικές πολιτικές τους. 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη.    
Αγωνιζόμαστε για:
•    την μη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου μνημονίου,
•    την αποδέσμευση της χώρας μας από την Τρόικα και το μνημόνιο,
•    την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,
•    να ξαναπάρουμε πίσω ότι χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα στον ένα χρόνο του μνημονίου,
•    την υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας,
•    τη στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
•    την απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 6μμ συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου
προσυγκέντρωση 17:30μμ Εγνατίας και Βενιζέλου
Αναχώρηση διαδηλωτών για Θεσσαλονίκη με τρένο και λεωφορεία 7πμ από σταθμό Λαρίσης
Επιστροφή από Θεσσαλονίκη στις 11μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: