Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Σε θέσεις μάχης πανεπιστημιακοί και φοιτητές για το νομοσχέδιο



«Επί ποδός πολέμου» βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα, με αφορμή την ψήφιση του νόμου – πλαίσιο για τα πανεπιστήμια την περασμένη Τετάρτη. Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν την Παρασκευή από το ΕΜΠ, του οποίου η σύγκλητος αποφάσισε να αναβάλει για μία εβδομάδα την εξεταστική . Το Σάββατο στο…χορό μπήκε και το Πολυτεχνείο Χανίων, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση κατά του νόμου.  Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζουν και οι φοιτητές. 


Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο άνοιξε τον χορό των αντιδράσεων απέναντι στο νέο νόμο πλαίσιο και η σύγκλητος του ιδρύματος, αποφάσισε να μεταφέρει την εξεταστική περίοδο, που άρχιζε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 5 Σεπτεμβρίου. 


Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η σύγκλητος του ΕΜΠ τόνισε μεταξύ άλλων  «την αντίθεσή της με το νόμο, γιατί αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο».

Το Σάββατο ήταν η σειρά του Πολυτεχνείου Κρήτης να επισημοποιήσει τη θέση του απέναντι στο νόμο πλαίσιο. Η σύγκλητος του ιδρύματος στη συνεδρίασή της αποφάσισε να «κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση κατά του νέου νόμου για την Παιδεία και θα στηρίξει ενέργειες της πανεπιστημιακής κοινότητας, που θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Στις αρχές της εβδομάδας, αναμένονται οι  συνεδριάσεις των Συγκλήτων του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πατρών (συγκεκριμένα τη Δευτέρα). Την Τρίτη αναμένεται η Σύγκλητος πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ θα ακολουθήσει και έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων στο τέλος της εβδομάδας. 

Γενικές Συνελεύσεις προγραμματίζουν οι φοιτητές

Εκτός από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και τους καθηγητές, με άγριες… διαθέσεις ετοιμάζονται να υποδεχθούν το νόμο και οι φοιτητές

Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τη στάση τους, με τις παρατάξεις να εμφανίζονται αρνητικές απέναντι στο νομοσχέδιο.



ΠΗΓΗ-WWW.NEWSPOST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: