Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η δεξιά στην Κύπρο κάνει τον εισαγγελέα.Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου επί δηλώσεων του κ. Νίκου Αναστασιάδη.



Την ίδια ώρα που δηλώνουν σεβασμό – λεκτικά μόνον – στην ερευνητική διαδικασία , οι του Δημοκρατικού Συναγερμού δια στόματος του Προέδρου του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη επιμένουν να επαναλαμβάνουν εαυτόν. Μετατρέπονται καθημερινά σε δημόσιους κατήγορους και συνάμα δικαστές, δικάζουν και καταδικάζουν. Ερμηνεύουν κατά το δοκούν έγγραφα και προδιαγράφουν εκείνα τα πορίσματα που βολεύουν πολιτικά τους ίδιους και εξυπηρετούν τους δικούς τους μικροπολιτικούς στόχους.
Την ώρα που η κυβέρνηση αγωνίζεται ν’ ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που τίθενται ενώπιον μας, την ώρα που μέσα σε πνεύμα συναίνεσης καταβάλλεται προσπάθεια να υιοθετηθούν μέτρα για την οικονομία, να αποκατασταθεί το ενεργειακό ισοζύγιο μετά την έκρηξη στο Μαρί, να έχουμε ως Κράτος μια επιτυχημένη Προεδρία της Ε.Ε., την ώρα που η κυβέρνηση δίνει την μάχη της υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σε σχέση με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, δυστυχώς τον κ. Αναστασιάδη ένα τον γνοιάζει μόνο. Η ανάληψη της ευθύνης από τον Πρόεδρο, η παραίτηση δηλαδή του Προέδρου - το έχει ζητήσει άλλωστε ο ίδιος – γιατί θεωρεί ότι μια τέτοια εξέλιξη τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση των προσωπικών μικροπολιτικών του στόχων.
Λειτουργώντας μέσα στα πλαίσια των μικροπολιτικών του στόχων ο κ. Αναστασιάδης στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης του οποιουδήποτε – και για το ΑΚΕΛ η κάθε κόσμια και δημοκρατικά εκφρασμένη διαμαρτυρία είναι αποδεκτή – επιχειρεί να εκφοβίσει και να φιμώσει ένα μεγάλο μέρος του λαού σπέρνοντας το διχασμό και καλλιεργώντας το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στον λαό.
Όταν κάποιος ισχυρίζεται και καμώνεται τον δημοκράτη την ίδια ώρα οφείλει να υπερασπιστεί και την Δημοκρατία. Υπεράσπιση της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη δεν σημαίνει ανοχή – το λιγότερο – των απαράδεκτων ύβρεων ενάντια στον οποιοδήποτε πολιτικό αντίπαλο, ύβρεων όπως εγκληματία, χούντα, θάνατος στον Χριστόφια κ.α.
Ως ΑΚΕΛ καλούμε τον Κυπριακό Λαό με την ωριμότητα που τον διακρίνει να υπερασπιστεί την πολιτική της ενότητας, της σύνεσης, της συναίνεσης και της συνεννόησης ιδιαίτερα μέσα στις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: