Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Προκαλούν εντάσεις και τώρα ζητούν και τα ρέστα οι Αγανακτισμένοι της Κύπρου



Mε προκλητικές διαθέσεις και εξυβρίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, μέλη της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας Αφυπνισθέντων-Αγανακτισμένων Πολιτών» επιχείρησαν να μεταβούν τον Δεκαπενταύγουστο στην εξοχική κατοικία του Προέδρου. Πέραν της Αστυνομίας που είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα έξω από το Κελλάκι, οι 150 λεγόμενοι «αγανακτισμένοι» βρήκαν μπροστά τους και 250 κατοίκους της περιοχής που οργισμένοι από την πρόκληση, εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέλη της Αστυνομίας σταμάτησαν την αυτοκινητοπομπή στη διασταύρωση των δρόμων Κελλακίου και Παναγίας του Γλωσσά. Οι «αγανακτισμένοι» βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους αποκόπτοντας την κυκλοφορία στον κύριο δρόμο Παρεκκλησιάς-Κελλακίου.
Ζητούσαν όπως μεταβούν στο εξοχικό του Προέδρου για να ζητήσουν την παραίτησή του. Επικράτησε ένταση όταν οι λεγόμενοι «αγανακτισμένοι» καθύβριζαν τον Πρόεδρο, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που βρήκαν απέναντί τους. Επιχείρησαν παράλληλα να προκαλέσουν τους κατοίκους, ενώ η ΜΜΑΔ φρόντισε να κρατήσει τις δυο ομάδες μακριά.  Σταδιακά οι «αγανακτισμένοι» αποχώρησαν. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο με την ανακοίνωση της διαμαρτυρίας, οι κοινοτάρχες επτά χωριών της περιοχής (Κελλακίου, Πραστειού Κελλακίου, Βάσας Κελλακίου, Ασγάτας, Αρακαπά, Διερώνας και Μελίνης) με γραπτή τους ανακοίνωση ζήτησαν όπως ακυρωθεί η αυτοκινητοπομπή εκφράζοντας τη στήριξή τους προς το πρόσωπο του Προέδρου Χριστόφια.
Θέλουν να φιμώσουν την αντίθετη άποψη 
οι «αγανακτισμένοι»
Και ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες και καταγγέλλουν δήθεν προσπάθειες φίμωσής τους, οι λεγόμενοι «αγανακτισμένοι» δεν αποδέχονται τη διαφορετική άποψη και βλέπουν «αντισυγκεντρώσεις εκ μέρους του ΑΚΕΛ». Αντιπροσωπεία των λεγόμενων «αγανακτισμένων» που συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου κατήγγειλε την κινητοποίηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Κελλακίου, ως δήθεν «αντισυγκέντρωση του ΑΚΕΛ» με «στόχο τη δημιουργία επεισοδίων». Παραδίδοντας τις υπογραφές που συνέλεξαν για παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια, ισχυρίστηκαν κατά τα άλλα ότι γίνεται προσπάθεια φίμωσής τους... Εκ μέρους τους η Μακαρία Αντρη Στυλιανού, είπε ότι κατήγγειλαν στον κ. Ομήρου «τις προσπάθειες εκ μέρους του ΑΚΕΛ για δημιουργία αντισυγκεντρώσεων και κομματικών εκδηλώσεων»! Ισχυρίστηκε δε προκλητικά ότι η συγκέντρωση των κατοίκων του Κελλακίου οργανώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστόφια! «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε εμπιστοσύνη στην κυπριακή Αστυνομία και κάλεσε οπαδούς του να τον στηρίξουν με πέτρες και ρόπαλα», ισχυρίστηκε η κ. Στυλιανού. Αγνοώντας τις ύβρεις από τους λεγόμενους «αγανακτισμένους», ισχυρίστηκε την ίδια ώρα ότι «άτομα από τον ίδιο πολιτικό χώρο παρενοχλούσαν τους εθελοντές πεζοπόρους, οι οποίοι έγιναν δέκτες ύβρεων και χλευασμού»...

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: