Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Δεν άνοιξε πυρ εναντίον της αστυνομίας ο νεαρός πατέρας που δολοφόνησε η Βρετανική αστυνομία.«Κόλαφος» από ανεξάρτητη αρχή στη βρετανική αστυνομία, για το θάνατο που πυροδότησε τις ταραχές.


Ο 26χρονος Μαρκ Ντάγκαν, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε τις ταραχές στο Λονδίνο, δεν είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν, ανακοίνωσε σήμερα η ανεξάρτητη επιτροπή που έχει αναλάβει να ερευνήσει το θέμα.
Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις» ότι ο Ντάγκαν πυροβόλησε τους αστυνομικούς. Το όπλο που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 26χρονος δεν είχε χρησιμοποιηθεί, όπως έδειξαν οι βαλλιστικές εξετάσεις.
Ο Ντάγκαν, πατέρας τεσσάρων παιδιών, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στο Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου από αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν.
Οι βίαιες ταραχές, οι λεηλασίες και η πυρπόληση κτιρίων και οχημάτων ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, μετά από μια ειρηνική πορεία στη μνήμη του που οργάνωσαν φίλοι και συγγενείς του.
Η οικογένεια του ανακοίνωσε σήμερα ότι αισθάνεται «θλίψη» για τις ταραχές που συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα στις υποβαθμισμένες συνοικίες της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σε κατάσταση επιφυλακής...

Στο μεταξύ, η Βρετανία ετοιμάζεται για ακόμη μια δύσκολη νύχτα, καθώς ένας 26χρονος που είχε τραυματιστεί από σφαίρα ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο στο νότιο Λονδίνο υπέκυψε στα τραύματά του και γίνεται το πρώτο θύμα της πρωτοφανούς βίας που συγκλονίζει τη χώρα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, συγκαλεί εκτάκτως τη Βουλή των Κοινοτήτων την Πέμπτη, ενώ διέταξε αστυνομική δύναμη 16.000 ανδρών να αναπτυχθεί στους δρόμους του Λονδίνου. Επιπλέον, για σκληρή καταστολή, πιθανώς και με χρήση πλαστικών σφαιρών, ετοιμάζεται η Σκώτλαντ Γυάρντ. Τα επεισόδια, οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες έχουν επεκταθεί πλέον εκτός Λονδίνου, με ταραχές σε Μπέρμιγχαμ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ και Μπρίστολ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 500, ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 111 αστυνομικοί και 5 αστυνομικά σκυλιά.

Πηγή:www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: