Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με το επικαιροποιημένο μνημόνιο.



Το 4ο επικαιροποιημένο μνημόνιο που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα έρχεται να συμπληρώσει τη βάρβαρη πολιτική του μεσοπρόθεσμου, με συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τις περικοπές των δαπανών σε υγεία, εκπαίδευση και κοινωνικά επιδόματα.
Το πετσόκομμα της κυβέρνησης στα εισοδήματα των εργαζομένων δεν έχει τέλος.
Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και οι επιπλέον μειώσεις των μισθών των εργαζομένων του,  δεν έχει απλώς άμεση επίπτωση στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά επιπλέον αποτελούν ένα σήμα για επιπλέον περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την εξίσωση προς τα κάτω, όλων των μισθών.
Την ίδια στιγμή, οι μειώσεις στις βασικές συντάξεις του ΟΓΑ και στα κατώτερα όρια των συντάξεων των άλλων ταμείων κοινωνικής ασφάλισης συμπληρώνουν τη ληστρική  επιδρομή της κυβέρνησης στα ασθενέστερα οικονομικά  στρώματα, σε όλους όσοι καλούνται να πληρώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης.
Οι αυξήσεις στους φόρους ολοκληρώνουν την εικόνα βίαιης αναδιανομής του πλούτου εις βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι πλέον στερούνται και βασικών υπηρεσιών του κράτους πρόνοιας, που ρίχνεται και αυτό στον Καιάδα του Μνημονίου. Εξάλλου, η πρόβλεψη δημιουργίας φορέα για την επιτάχυνση της διαδικασίας των ιδιωτικοποιήσεων, δείχνει το ότι  κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη δημόσια περιουσία, ως ένα φιλέτο που πρέπει άμεσα να πουλήσει σε τιμές ευκαιρίες στους ιδιώτες, ενώ, ταυτόχρονα,  καταργεί κάθε ευθύνη του κράτους απέναντι στους πολίτες.
Οι περικοπές στις δαπάνες υγείας, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι επιπλέον αυξήσεις σε τιμές εισιτηρίων ΟΣΕ και ΟΑΣΑ αποτελειώνουν τα κοινωνικά αγαθά και δημιουργούν ένα εφιαλτικό παρόν.
Από το δρόμο καταστροφής στον οποίο μπήκε η χώρα με την ψήφιση του Μνημονίου δεν υπάρχει έξοδος, όσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραμένει στην εξουσία, καταργώντας  κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, πουλώντας τη δημόσια περιουσία στους ιδιώτες, ακολουθώντας μια πολιτική λιτότητας, ύφεσης και κοινωνικής διάλυσης.  Η  δε ΝΔ  διαφωνεί ως προς τις λεπτομέρειες των μέτρων και όχι ως προς την ουσίας τους.  Η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους και τη χώρα περνά μέσα από την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της και τους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας.

6 σχόλια:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Τώρα το θυμήθηκε ο συνασπισμός να το δήξει την επαναστατικότητα του…
ξέχασε την συνθήκη του Μάαστριχ που ψήφισε … Ε ρε τι μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλό των οπορτουνιστών για 10 ψήφους παρά πάνω…

Red Star είπε...

Ο λαός δεν ξεχνά όμως το Μάαστριχτ και εκατοντάδες χιλιάδες λαού ψηφίζουν και στηρίζουν το Κ.Κ.Ε παρά τις επιμέρους διαφωνίες που έχουν.Και κάποια στιγμή οι εκατοντάδες θα γίνουν και 1.000.000 σε ψήφους, δεν αργεί αυτή η μέρα.Να το θυμάσαι σύντροφε.Γιατί το Κ.Κ.Ε δεν ξεγελάστηκε από τις Ευρωπαϊκές σειρήνες της ΕΟΚ-Ε.Ε. όπως ο Συνασπισμός τότε.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Το θεωρώ ντροπή πλέον ένα κόμμα σαν ΚΚΕ να χρησιμοποιείτε σε blogs
κ να το βάζουν ως « αριστερό κόμμα» μέσα στο τσουβάλι
του αριστερισμού, μαζί με απολειφάδια όπως ο συνασπισμός – σύριζα όπου είναι συνένοχοι με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις του τόπου όσο αφόρα την σημερινή κατάσταση μας… Ποτέ δεν δεχτήκαμε τον όρο αριστεροί κ αριστερά! Ήμασταν είμαστε κ θα είμαστε κομουνιστές σύντροφε ….

Red Star είπε...

Να σεβαστώ απόλυτα την άποψη σου σύντροφε.Αλλά μην λέμε ποτέ δεν δεχτήκαμε τον όρο αριστερά και αριστεροί γιατί βγάζουμε έξω μια ΕΔΑ και τον πρώτο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ, που κύριος δημιουργός του ήταν το Κ.Κ.Ε.

Και κατανοώ ότι στο ΚΚΕ του 1989-90 ήταν πολλοί που τελικά έφυγαν και λιποτάκτησαν από το κόμμα αργότερα στα δύσκολα.Αλλά ποιος έφταιγε που το κόμμα είχε μέσα μια Μαρία Δαμανάκη ; Εγώ ήμουν 16 χρονών όταν έβλεπα προωθούσαν την Δαμανάκη για κορυφαίο στέλεχος.Κομμουνιστές ήταν αυτοί που ακόμα βρίσκονται μέσα στο κόμμα.Και όμως τότε κάποιοι άλλοι είχαν τις αμφιβολίες τους για το πρόσωπο της αλλά σεβάστηκαν την αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και έκαναν πίσω.

Το Κ.Κ.Ε σίγουρα δεν τσουβαλιάζεται, δεν μπαίνει σε κατηγορίες.Είναι Κομμουνιστικό Κόμμα.Είναι δικαίωμα των άλλων να μας θεωρούν αριστερούς αν θέλουν, όπως και είναι δικαίωμα δικό μας χαρακτηρίζουμε δεξιά τη Ν.Δ (όσο και αν το αρνείται αυτή) ή άκρα δεξιά το ΛΑ.Ο.Σ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Τον όρο αριστερά εδώ στην Ελλάδα τον πλάσαραν κάποιοι όπου στόχος
τους ήταν να χτυπήσουν το ΚΚΕ κ το κομουνιστικό κίνημα! Με πιο απλά
λόγια αριστεροί πρώτο ονομαστήκαν αυτοί που δεν θέλησαν να λέγονται
κομουνιστές αλλά να έχουν ( δήθεν ) κάποια ριζοσπαστική επαναστατική βάση… τα διαβάζετε αυτά κύριε Κύρκο????

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.