Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Οικολόγοι Πράσινοι : Ηθικός αυτουργός ο πρωθυπουργός για τη βία και την αυθαιρεσία.



Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να διατηρήσει στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Υπουργό που έχει συνδέσει το όνομά του με την αδικαιολόγητη χρήση βίας κατά πολιτών, και τη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας στα σώματα ασφαλείας. Η απόφαση αυτή δημιούργησε εύλογες απορίες για το εάν επιδιώκεται η επιβράβευση των επικίνδυνων μεθόδων που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ σε βάρος των πολιτών. Μέθοδοι που έρχονται να θυμίσουν στους έλληνες πολίτες εποχές περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών.
Σήμερα και οι πλέον δύσπιστοι έχουν πειστεί ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού δεν ήταν τυχαία.
Η σημερινή εικόνα του κέντρου της Αθήνας δεν θυμίζει ευρωπαϊκή χώρα. Δεν θυμίζει καν ευνομούμενη χώρα. Η μετατροπή της συντεταγμένης πολιτείας σε αστυνομικό κράτος που αντί για τον πολίτη υπερασπίζεται με έκνομα μέσα τα εκβιαστικά διλήμματα της ελληνικής κυβέρνησης και των ξένων δανειστών της, αποτελούν στοιχεία έκπτωσης της δημοκρατικών θεσμών και ομολογία της αδυναμίας της κυβέρνησης να περιφρουρήσει την έννομη τάξη με σεβασμό προς τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούμε από τον Πρωθυπουργό:
  • Ξεκάθαρες απαντήσεις αναφορικά με τις εικόνες που είδαν το φώς και δημοσιότητας και εμφανίζουν κουκουλοφόρους με σιδηρολοστούς να συνοδεύονται από αστυνομικούς στο προαύλιο της Βουλής.
  • Παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που έχουν καταγραφεί να πετούν πέτρες στους πολίτες και δακρυγόνα μέσα στο σταθμό μετρό του Συντάγματος.
  • Την άμεση κατάργηση της χρήσης δακρυγόνων για την καταστολή ταραχών όπως είχε προαναγγείλει το Δεκέμβριο του 2009 ο προκάτοχος του κ. Παπουτσή. Η σημερινή άνευ προηγουμένου χρήση τους, όχι μόνο παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας που κατοχυρώνεται από το άρθρο 25 του Συντάγματος αλλά και τα όσα ορίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας του Αστυνομικού.
Ο πρωθυπουργός  ο οποίος δια του αντιπροέδρου του απείλησε με τανκς, έχει ακέραιη την ευθύνη για τις βλάβες στην υγεία των πολιτών, την οικονομική καταστροφή του κέντρου της Αθήνας, και την ζημία στην εικόνα και τον τουρισμό της χώρας.
Οφείλει να απομακρύνει τον  κ. Χρήστο Παπουτσή από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και  να απαιτήσει την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σαν ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για την σημερινή εξευτελιστική για το Σώμα και τη χώρα εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια: