Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: Κατασχετήριο το Μεσοπρόθεσμο.


Με κατασχετήριο και έκθεση δικαστικού επιμελητή παρομοίασε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή.

Όπως τόνισε, δεν είναι νομοσχέδιο αλλά πρόγραμμα λεηλασίας πριν τη χρεοκοπία που θα έρθει με ελεγχόμενο τρόπο. Παρότρυνε μάλιστα τους βουλευτές να το διαβάσουν προσεκτικότερα, εάν απλώς το θεωρούν αναγκαίο κακό και προτίθεται να το ψηφίσουν.

Σχετικά με την 5η δόση, τόνισε ότι μια βδομάδα νωρίτερα εμφανιζόταν ως δεδομένη. Όσον αφορά στο Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε πως με η χωρίς τα μέτρα εμφανίζει την ίδια μεταβολή στο ΑΕΠ.

Επανέλαβε πως υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικού συστήματος καθώς οι πολίτες βλέπουν πως ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο για διαφορετικό λόγο και να μην πάει η χώρα σε εκλογές. Αναρωτήθηκε παράλληλα, για ποιο λόγο ο υπ. Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, δεν τηλεφώνησε στον ίδιο και την Αλ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως η στάση αυτή ανατροφοδοτεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης.
Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας, έκανε λόγο για κυβερνητική επίθεση και συκοφάντιση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση την ώρα που από την άλλη, ανοίγει την αγκαλιά της «στον κ. Καρατζαφέρη και την ακροδεξιά».
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: