Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: Ντρόπη και αίσχος στους ξεδιάντροπους τοπικούς υπηρέτες του κεφαλαίου.


Ποιος είναι αλήθεια ο ρόλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χίου. Ενός συμβουλίου που σιωπά συστηματικά για τόσα και τόσα τοπικά μα και κεντρικά σημαντικά θέματα, αλλά επιμελώς φροντίζει να καταγγέλει αφίσες που προπαγανδίζουν αγωνιστικές και εργατικές κινητοποιήσεις; Εκείνοι που ουδέποτε κατήγγειλαν την ανθρωποκτόνα πολιτική που εφαρμόζεται. Ποια σκοπιμότητα άραγε κρύβεται πίσω από εκείνους που επί της ουσίας στηρίζουν την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και όλων των σφουγγοκωλάριων υπηρετών του κεφαλαίου με αυτές τους τις πράξεις. Ας τοποθετηθεί λοιπόν το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, μα και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και ειδικά εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες προέβησαν στην εν λόγω καταγγελία εναντίον του ΚΚΕ και απειλούν και οποιονδήποτε άλλο προβεί σε ανάλογες ενέργειες αφισοκόλλησης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ξαφνικά τους πείραξε η “οπτική” δήθεν ρύπανση (απορίας άξιο τι οπτική ρύπανση προκαλεί μια καλαίσθητη -όταν είναι τέτοια- αφίσα πάνω σε ένα άδειο νεκρό κούτσουρο – στύλο) μα και η περιβαλλοντική ρύπανση, όταν κάποιοι εξ’ αυτών γαλαζοπράσινοι, συνδιαλέγονται και τα έχουν συμφωνημένα, παίζοντας απλά το ρόλο του μεσάζοντα και διεκπεραιωτή, με εργολάβους και τοπικά/πολυεθνικά κεφάλαια που ρυπαίνουν θάλασσες και περιβάλλον (βλ. Ρόκας-Ibertrola, Νηρέας κτλ.).

“Φωνάζουν οι κλέφτες…” λοιπόν που λέει και η λαϊκή σοφία. Εκείνοι που κλείνουν παραλίες, ένα δημόσιο αγαθό και κοιτούν πως θα βγάλουν κέρδος ακόμα και από τα μπάνια του λαού, αντί να απαιτήσουν από το κράτος που κόβει τη χρηματοδότηση-πόρους ακόμα περισσότερο στους πλέον Καλλικράτειους δήμους, σύμφωνα με το σχέδιο, για να διευκολύνει και να παρουσιάσει ως ευχής έργον την εισβολή του ιδιωτικού κεφαλαίου ακόμα και σε αυτόν τον τομέα. Ας μας πουν επίσης πως σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, εκείνοι που δήθεν κόπτονται για το καλό του τόπου, δεν τοποθετήθηκαν για το θέμα του να μην πληρώνονται για τις συνεδριάσεις τους και πως έσκυψαν τα κεφάλια τους και σφύριζαν αδιάφορα σχεδόν όλοι όταν το πρότεινε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης (προς τιμήν του). Αλήθεια πότε θα απαλλαγούμε από όλα αυτά τα έμψυχα σκουπίδια -τόσο σε τοπικό όσο και κεντρικό επίπεδο- που καταστρέφουν και κλέβουν τις ζωές του κόσμου της εργασίας, του λαού μας για να υπηρετήσουν πιστά το κεφάλαιο;
Εμείς δηλώνουμε ανυπακοή στα γαλαζοπράσινα σχέδια εκείνων που έπνιξαν το λαό και ρουφούν το αίμα του με το καλαμάκι. Δεν θα πειθαρχήσουμε στην απαγόρευση κόλλησης αφισών που προπαγανδίζουν αγωνιστικές και εργατικές κινητοποιήσεις απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα και καταστροφή του εργαζόμενου λαού που έχουν εξαπολύσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ και κάθε άλλος πρόθυμος υπηρέτης του κεφαλαίου.
Η ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος πλησιάζει, μαζί με όλους όσους πιστά το υπηρετούν
Να ‘στε σίγουροι πως θα μας βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Χίου

1 σχόλιο:

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Συγχαρητήρια για τη συμπαράταξη στην πράξη με τις κινήσεις του τιμημένου ΚΚΕ, πάντα τέτοια...
Σπύρος