Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου- Χαιρετισμός του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στους σπουδαστές του ΤΕΙ Λαμίας.



Η εκτελεστική γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει την σημαντική προσπάθεια που κάνουν οι επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ στο ΤΕΙ της Λαμίας και άλλοι αγωνιστές σπουδαστές προκειμένου να γεννηθεί ένας πραγματικός σύλλογος σπουδαστών. Με τραμπουκισμούς απειλές επιθέσεις μπράβοι της ΔΑΠ προσπάθησαν να βάλουν φρένο σε αυτήν την προσπάθεια αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στις εκλογές που έγιναν με εργολαβία της ΔΑΠ και νομιμοποίηση της ΠΑΣΠ που συμμετείχε, κυριάρχησε ο εκφυλισμός και η νοθεία. Η εφορευτική επιτροπή αποτελούνταν μόνο από μέλη της ΔΑΠ, υπήρχαν μπράβοι έξω από τις πόρτες που ελέγχαν ποιος θα μπαίνει να ψηφίσει, κάποιοι σπουδαστές ψήφισαν δύο και τρεις φορές, ακόμα και κάποια παραβάν που μπήκαν στο ξεκίνημα της διαδικασίας, έπειτα εξαφανίστηκαν.
Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά το τι είδους σύλλογος είναι αυτός και τι είδους "αυτοδυναμίες" καταλαμβάνει η παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.
Kανένας σπουδαστής δεν πρέπει να ανεχτεί άλλο να συμβιβάζεται με την σαπίλα. Πρέπει να πάρει  την υπόθεση στα χέρια του. Στις 8 Ιούνη ψηφίζει για τη δημιουργία μαχητικού συλλόγου σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας. Σύλλογο πραγματικό, με όργανα και πραγματική λειτουργία. Σύλλογο που θα ενημερώνει τους σπουδαστές για τα ζητήματα που τους απασχολούν και για τις αποφάσεις που παίρνει και θα απολογείται στους σπουδαστές. Θα οργανώνει την πάλη με πυξίδα τις πραγματικές ανάγκες των σπουδαστών. Ένας σύλλογος που θα είναι καρφί στο μάτι της κυρίαρχης πολιτικής που θέλει τους νέους ανοργάνωτους χωρις συμμετοχή στην πάλη. Εκεί θα μπορούν οι σπουδαστές πραγματικά να συμμετέχουν να οργανώσουν την πάλη τους, να έχουν ένα αποκούμπι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: