Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ζητάνε ΕΛΕ-ημοσύνη ή είναι απλά ΕΛΕ-εινοί;

Αναδημοσίευση από http://kkeml.blogspot.com 




H λεγόμενη Πρωτοβουλία για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου επί του Δημοσίου Χρέους διοργάνωσε τριήμερο Διεθνές Συνέδριο για το Χρέος μεταξύ 6 και 8 Μαΐου με σειρά άλλων αντίστοιχων πρωτοβουλιών από το εξωτερικό. Σε αυτό υπήρξε μια γκάμα ομιλητών από βουλευτές μέχρι μέλη της ATTAC, έως και στελέχη της ελληνικής εξω(;)-κοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Τίποτα παράξενο μέχρις εδώ, μια και έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, με φυγόκεντρες δυνάμεις προς συστημικά κανάλια…
Έλα όμως που, παρ’ ότι οι ντόπιοι διοργανωτές το έκρυψαν, γιατί ξέρουν πως στο κίνημα στη χώρα μας υπάρχει ακόμη τσίπα, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για το Χρέος και την Ανάπτυξη (Eurodad) έχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του το προσχέδιο της Ατζέντας το οποίο κλείνει με μια μικρή πρόταση η οποία στα ελληνικά σημαίνει: Το συνέδριο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Δηλαδή αυτοί που φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε (ΕΕ) χρηματοδοτούν αυτό που παρουσιάζουν ορισμένοι ως λύση στο πρόβλημα (ΕΛΕ). Το ερώτημα είναι ποιος μας εμπαίζει σε μεγαλύτερο βαθμό, οι της ΕΕ ή οι της ΕΛΕ; Προσωπικά κλείνω προς το δεύτερο.

ΥΓ.: “Σύντροφοι” υπέρμαχοι της ΕΛΕ, τα λεφτά που σας έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διοργανώσετε το συνέδριο… εναντίον της, θα είναι στο τμήμα που θα χαρακτηριστεί απεχθές και θα διαγραφεί ή θα τα πληρώσουμε κανονικά και με τον νόμο;

1 σχόλιο:

thanosAIAS είπε...

Δώσε μας το Link ...