Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΝΑΡ: 1η Μάη ανατροπής και νέας κλιμάκωσης




1may3.gif
Αθήνα: συγκέντρωση Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Μουσείο, 10.30 π.μ.
Θεσσαλονίκη: συγκέντρωση σωματείων, 11.00 π.μ. Καμάρα
. 
Εκδήλωση του ΝΑΡ Αθήνας, το Σάββατο 30/4 στις 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο Νίκαιας
Η φετινή πρωτομαγιά συμπίπτει με τον ένα χρόνο από τότε που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κεφάλαιο οδήγησαν τη χώρα και τους εργαζόμενους  στην νέα  βαρβαρότητα του ΔΝΤ, της Ε.Ε., της τρόικα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ανοιχτή  στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας με στόχο το φόρτωμα των βαρών της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και την υπεράσπιση των κερδών του κεφαλαίου και των τραπεζών. Νέες μειώσεις μισθών και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο επαχθές ασφαλιστικό, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και των επιδομάτων ανεργίας είναι τα επόμενα άμεσα σχέδιά τους.
Σήμερα, απαιτείται μια επείγουσα ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού, λαϊκού κινήματος κόντρα στις υποταγμένες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Χρειάζεται  μαζικός πολιτικός αγωνιστικός εκβιασμός του αστικού συνασπισμού εξουσίας και όχι θεσμικές προτάσεις δημοψηφισμάτων ή κομματικά μέτωπα διαμαρτυρίας. Με στόχο την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και ειδικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της εναλλαγής με τη ΝΔ και κάθε κυβέρνησης του κοινωνικού πολέμου σε βάρος των εργαζομένων. Για να ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική εξουσία προς τον κομμουνισμό της εποχής μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στις ταξικές εργατικές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη. Να διαδηλώσουν μαζικά, όχι κάτω από τις σημαίες και τα αιτήματα της ηττημένης και υποταγμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας, αλλά με ανεξάρτητο περιεχόμενο και μορφές ανατροπής και νικηφόρας σύγκρουσης με την πολιτική του κεφαλαίου και το σύστημά του.
Ήδη ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καλεί σε εργατική συγκέντρωση στο Μουσείο, στις 10.30 π.μ. ενώ στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις καλούνται ανεξάρτητες συγκεντρώσεις και πορείες την 1η Μάη. Όπως αναφέρει η πρωτομαγιάτικη ανακοίνωση του Συντονισμού: "Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί στην εργατική συγκέντρωση της 1ης Μάη στο Μουσείο. Καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους σε όλο το εργατικό ταξικό κίνημα να κλιμακωθούν οι αγώνες με απεργίες διαδηλώσεις συλλαλητήρια με πρώτο σταθμό μετά την πρωτομαγιά στις 6 Μάη για τον ένα χρόνο από το μνημόνιο με μεγάλο πανεργατικό πανκοινωνικό συλλαλητήριο και εν συνεχεία με κλιμάκωση της δράσης με απεργίες και αγώνες διάρκειας στον δρόμο για την πανεργατική απεργία της 11ης Μάη."

Δεν υπάρχουν σχόλια: