Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011. Μαζί με τη νεολαία !



Οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι μεγάλες. Η νέα γενιά καλείται να αντεπεξέλθει μέσα σε ένα δύσκολο σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης. Η ανεργία και αλλά κοινωνικά προβλήματα δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό.
 Ως ΑΚΕΛ -Αριστερά -Νέες Δυνάμεις δεν θυμηθήκαμε τώρα τους νέους. Η πολιτική μας πορεία, οι προτάσεις, τα έργα και οι διεκδικήσεις μας, αποδεικνύουν το ενδιαφέρον και την επένδυσή μας στη νέα γενιά.  
Όραμά μας είναι μια δίκαιη κοινωνία για τους νέους μας, η οποία να διασφαλίζει στο σύνολο των νέων ανθρώπων τη δυνατότητα να μορφωθούν, να εργαστούν, να δημιουργήσουν και να είναι χρήσιμοι πολίτες για την πατρίδα και την κοινωνία μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση Χριστόφια έλαβε συγκεκριμένα μέτρα και υλοποίησε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην κοινωνία και κυρίως τους νέους μας.
Ανάμεσα σε άλλα επισημαίνονται τα εξής:   
-Διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι το 2048 χωρίς καμία επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης,
-Ουσιαστική αύξηση του ορίου του κατώτατου μισθού
-Δημιουργία ενιαίου στεγαστικού σχεδίου με αύξηση των χορηγιών για την ανέγερση ή αγορά στέγης και διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων για νεαρά ζευγάρια, 
-Θεσμοθέτηση της ετήσιας στήριξης των φοιτητών με κονδύλι ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.
-Αύξηση της χορηγίας των στρατιωτών, προώθηση προγραμμάτων του Οργανισμού Νεολαίας στο στρατό, δωρεάν παραχώρηση της Κάρτας Νέων στους εθνοφρουρούς και βελτίωση των χώρων διαβίωσης
-Παραχώρηση χορηγίας σε όλους τους μαθητές, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, της Β’ Γυμνασίου για την αγορά Ηλεκτρονικού Υπολογιστή 
-Υλοποίηση της εξαγγελθείσας προεκλογικής δέσμευσης για διορισμό ανεξάρτητου προσώπου/αξιωματούχου στη θέση του Προέδρου του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου καθώς και  σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής για πρώτη φορά υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μαζί με τη νεολαία, συνεχίζουμε να διεκδικούμε την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την αναβάθμιση του επαγγελματικού προσανατολισμού και της συμβουλευτικής αγωγής των νέων, την περαιτέρω προώθηση προγραμμάτων για την εργοδότηση αποφοίτων Πανεπιστημίων και Ανώτερων σχολών, τη μείωση των ωρών εργασίας και την εφαρμογή του 35ώρου καθώς και τη δωρεάν παραχώρηση κάρτας νέων στους ανέργους.
Πιστεύουμε στη νέα γενιά και θέλουμε να κτίσουμε το μέλλον μαζί.
*Αρχιτέκτονας, υποψήφιος Βουλευτής ΑΚΕΛ- Αριστερά -Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λεμεσού.

Πηγή:http://www.haravgi.com.cy-Author: Του Παναγιώτη Παχωμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: