Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΡΩΣΙΑ : Αλληλεγγύη στους Ελληνες εργάτες! Aνακοίνωση του ΚΕΚΡ - ΕΚΚ


Η επίθεση των ΜΑΤ στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έκανε το γύρο του κόσμου. Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή για το εργατικό κίνημα του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ) εκφράζει «την αγανάκτηση των κομμουνιστών και των συνειδητών εργατών της Ρωσίας για την επίθεση που δέχτηκαν οι εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης από τα ΜΑΤ. Το κυρίαρχο καθεστώς στην Ελλάδα υπηρετεί το κεφάλαιο και δεν σταματά ακόμα κι όταν είναι να χρησιμοποιήσει την ένοπλη βία ενάντια στο λαό. Δείχνει, εκτός των άλλων και το πραγματικό πρόσωπο της σοσιαλδημοκρατίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Αποφασιστικά καταδικάζουμε τις ενέργειες των ελληνικών αρχών: Κύριοι, σπέρνεται ανέμους και θα θερίσετε θύελλες!», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΕΚΡ - ΕΚΚ κι εκφράζεται παράλληλα η σιγουριά πως οι «εργαζόμενοι της Ελλάδας θα δώσουν τη δική τους ταξική απάντηση στην αστική τάξη της χώρας και στην αστυνομοκρατία».
Σε ανακοίνωση αλληλεγγύης με τους εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης προχώρησε και η Εκτελεστική Επιτροπή των ρωσικών Συνδικάτων «Ζασίτα Τρουντά»(«Υπεράσπιση της εργασίας»). Εκεί μεταξύ άλλων τονίζεται: «Είμαστε αλληλέγγυοι με τους οργανωμένους εργάτες του συνδικάτου Μετάλλου, με τη θέληση και την πάλη τους και υποστηρίζουμε όλες τις δράσεις της εργατικής τάξης, που είναι στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων της και για την πλήρη απελευθέρωση από τη καταπίεση και την εκμετάλλευση». Η ανακοίνωση καταλήγει με το κάλεσμα: «Εργάτες όλου του κόσμου ενωθείτε σ' ένα ενιαίο μέτωπο πάλης!».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: