Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ!


Aναδημοσίευση από την www.iskra.gr

Η ΑΓΚΥΡΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ!

 ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!
Σε νέα ευθεία και έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας προέβη η Τουρκία, δίνοντας άδεια ερευνών σε Ιταλικό πλοίο επί υφαλοκρηπίδας, η οποία, με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, ανήκει 100% στο Καστελόριζο.
Η εξέλιξη αυτή, μαζί με όλες όσες προκλητικές έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, καταδεικνύουν αβίαστα τηνπλήρη και παταγώδη αποτυχία της στρατηγικής κατευνασμού που ακολουθεί η κυβέρνηση (και οι προηγούμενες κυβερνήσεις) απέναντι στην Άγκυρα.
Η Τουρκία των κ.κ. Ερντογάν-Νταβούτογλου, στο πλαίσιο μιας ενεργού πολυδιάστατης πολιτικής, επιδιώκει να αναβαθμίσει περαιτέρω το ρόλο της ως περιφερειακού ηγεμόνα.

Στη λογική αυτή η Άγκυρα, παρά τα ευχάριστα λόγια προς τη χώρα μας, όχι μόνο δεν εγκαταλείπει, αλλά εμμένει πεισματικά στις επεκτατικές βλέψεις της σε Αιγαίο και Κύπρο, ενώ αξιοποιεί προς τούτο τηνελληνική καιροσκοπική πολιτική η οποία, στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης ελληνοτουρκικής προσέγγισης, παρακάμπτει και υποβαθμίζει την ανάγκη σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου και πρώτα απ' όλα του αμοιβαίου σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: