Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

5.000 Αμερικανοί πεζοναύτες έτοιμοι να επέμβουν στην Λιβύη.

thumb
Του Δημήτρη Μυ-TOPONTIKI.GR


Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες (στρατιωτικές) γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι προκειμένου να ελέγξεις μια χώρα δεν αρκεί να την βομβαρδίσεις: Πρέπει και να την καταλάβεις. Για το λόγο αυτό οι Αμερικανοί έχουν έτοιμα δύο εκστρατευτικά σώματα πεζοναυτών (γύρω στους 5.000 άνδρες) οι οποίοι προς το παρόν ξεκουράζονται στις κουκέτες δύο εκ των αμερικανικών πολεμικών που πλέουν ανοιχτά της Λιβύης.
Όπως επίσημα έχουν ανακοινώσει οι αμερικανικές αρχές πρόκειται για το 26ο και 22ο Marine Expeditionary Unit ( εκστρατευτικά σώματα πεζοναυτών)
Το 26ο εκστρατευτικό σώμα 2.200 ανδρών, βρίσκεται στο πολεμικό πλοίο «USS Kearsarge ARG» που είναι κατάλληλο για την υποστήριξη αμφίβιων στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Το 22ο εκστρατευτικό σώμα με άλλους 2.200 πεζοναύτες βρίσκεται στο πλοίο USS Bataan ARG.
Εκτός από τους πεζοναύτες και τα πλοία που τους μεταφέρουν στην περιοχή οι Αμερικανοί έχουν αναπτύξει και :
♦ το USS Mount Whitney (LCC 20): Πρόκειται για πλοίο που εξασφαλίζει τον έλεγχο των επικοινωνιών και χαρακτηρίζεται ως το πλέον εξελιγμένο στον ηλεκτρονικό πόλεμο και απαραίτητο για την υποστήριξη αμφίβιων επιχειρήσεων.
♦ USS Barry (DDG 52) και USS Stout (DDG 55) , πλοία από τα οποία εκτοξεύονται οι Τόμαχοκ κατά της Λιβύης
♦ Τα τρία πυρηνοκίνητα υποβρύχια ( USS Scranton (SSN 756), USS Providence (SSN 719) και USS Florida (SSGN 728))
Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα: Η υπόθεση της Λιβύης δεν πρόκειται να τελειώσει χωρίς πολεμικές επιχειρήσεις στο έδαφος. Γι αυτό ήδη προετοιμάζονται οι Αμερικανοί, οι οποίοι έχουν και την ... τεχνογνωσία.
Γνωρίζουν ίσως οι Αμερικανοί καλύτερα απ’ τον καθένα ότι οι «επαναστάτες» στην Βεγγάζη δεν πρόκειται να ρίξουν τον Καντάφι και ετοιμάζονται να κάνουν όπως ξέρουν, μόνοι τους τη δουλειά
Για το λόγο αυτό, προετοιμάζονται να πάρουν , μέσω του ΝΑΤΟ και τον έλεγχο των επιχειρήσεων. Ο Γ.Γ της συμμαχίας, μεθοδεύει τη λήψη απόφασης η οποία θα «νομιμοποιεί» το ΝΑΤΟ να πατήσει και στο έδαφος της Λιβύης για να σώσει το λαό και τη δημοκρατία, υπό αμερικανική διοίκηση, προφανώς...

ΠΗΓΗ-WWW.TOPONTIKI.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια: