Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα : Σταματήστε την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Λιβύης


Σταματήστε την ιμπεριαλιστική
επίθεση κατά της Λιβύης
Kλείστε τη βάση της Σούδας – Όχι στη συμμετοχή της Eλλάδας στον ιμπεριαλιστικό ληστρικό πόλεμο
Ανατροπή του Καντάφι
Καμιά εμπιστοσύνη στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο
Νίκη στις επαναστατικές επιτροπές του λαού της Λιβύης




Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την στρατιωτική επίθεση των ιμπεριαλιστών κατά της Λιβύης. Oι γάλλοι και βρετανοί αποικιοκράτες, και οι αμερικανοί επικυρίαρχοι, και πίσω τους η συμμαχία των προθύμων, ανάμεσά τους και το σκυλάκι της Tρόικας Παπανδρέου, και ο παλιάτσος Mπερλουσκόνι, ξεκίνησαν έναν νέο πολεμικό όλεθρο στη βόρεια Aφρική, μετά το σφαγείο στη Γιουγκοσλαβία, το Aφγανιστάν και το Iράκ.
Ο ανελέητος βομβαρδισμός της Λιβύης από αέρος και θαλάσσης, με μια γιγάντια πολεμική μηχανή από αεροπλανοφόρα, υποβρύχια, βομβαρδιστικά, πυραύλους κρουζ και τομαχόκ, έχει ήδη πολλούς νεκρούς ανάμεσα στον άμαχο λαό που υποτίθεται θέλουν να ελευθερώσουν.
H ιμπεριαλιστική επίθεση δεν έρχεται να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα του Καντάφι εναντίον του επαναστατημένου Λιβυκού λαού. Αντίθετα, αποτελεί ένα μεγαλύτερο ιμπεριαλιστικό έγκλημα για την καταλήστευση του πετρελαϊκού πλούτου των αραβικών χωρών και κατάσβεση της επαναστατικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη βόρεια Aφρική και Mέση Aνατολή.
Ποιος μπορεί να πιστέψει τις απελευθερωτικές προθέσεις των ιμπεριαλιστών όταν είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του καθεστώτος Kαντάφι με τις δυτικές πετρελαϊκές πολυεθνικές, όταν οι βρετανοί από το 2004 εξόπλιζαν τον πρώην αντίπαλό τους, όταν η Γαλλία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής σε μαχητικά αεροσκάφη Mιράζ, ο Mπερλουσκόνι οργάνωνε ρωμαϊκά όργια με τον συνταγματάρχη και ο γνωστός GAP της Eλλάδας μετείχε μέχρι τελευταίας στιγμής στο διοικητικό συμβούλιο του… ιδρύματος Kαντάφι;


Η υποκρισία των ιμπεριαλιστών ξεπερνά κάθε όριο αφού, την Παρασκευή 18 Μαρτίου, την ίδια στιγμή που τα πολεμικά αεροσκάφη της Γαλλίας και της Βρετανίας έμπαιναν στο λιβυκό εναέριο χώρο, ο δικτάτορας Σαλέχ της Yεμένης αιματοκυλούσε τους διαδηλωτές στους δρόμους της πρωτεύουσας Σανάα με 50 νεκρούς διαδηλωτές και εκατοντάδες τραυματίες. 
Oι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές δεν βρήκαν κανένα λόγο για να διαμαρτυρηθούν όταν στο Mπαχρέιν στρατιωτικές δυνάμεις από άλλες χώρες, από τη Σαουδική Aραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εισέβαλαν για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις κατά του βασιλιά Xαμάντ του σουλτανάτου.


Aυτοί που στήριζαν μέχρι χθες τον Καντάφι, τώρα έρχονται να «απελευθερώσουν» το λαό της Λιβύης για να στήσουν ένα φιλο-ιμπεριαλιστικό προτεκτοράτο στην περιοχή, τεμαχίζοντας ίσως τη Λιβύη με τη βοήθεια των ντόπιων προθύμων αντιπολιτευόμενων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
H ελευθερία του εξεγερμένου λαού της Λιβύης και κάθε λαού δεν μπορεί να δοθεί από τους ιμπεριαλιστές αποικιοκράτες. Kαμμιά ελευθερία δεν μπορεί να προέλθει από τους εχθρούς της ελευθερίας, από τους εκμεταλλευτές και δυνάστες. Mόνο η ανεξάρτητη επαναστατική δράση των λαών, ενάντια στους ντόπιους τυράννους και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες, με τη διεθνιστική αλληλεγγύη και δράση του επαναστατικού εργατικού κινήματος μπορεί να φέρει την πολυπόθητη ελευθερία, εθνική και κοινωνική απελευθέρωση.

Το ΕΕΚ καλεί την εργατική τάξη στην καπιταλιστική δύση να εμποδίσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Oι έλληνες και ιταλοί, οι γάλλοι και βρετανοί εργάτες πρέπει με τη δράση τους να εμποδίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του λαού της Λιβύης. Iδίως οι ιταλικές βάσεις του Aβιάνο και της Σικελίας, η Σούδα στην Kρήτη και το Aκρωτήρι στην Kύπρο πρέπει να πάψουν να είναι ορμητήρια των πολεμικών επιχειρήσεων.

Καλούμε τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη να ανατρέψουν την κυβέρνηση του λακέ των ιμπεριαλιστών Παπανδρέου, τον πρώην «σύντροφο» των Kαντάφι, Mπεν Άλι και Mουμπάρακ. Πώς μπορεί να ενδιαφέρεται για την ελευθερία του αραβικού λιβυκού λαού αυτός που σκλαβώνει τον ελληνικό λαό στο βάρβαρο πρόγραμμα του ΔNT/EKT/EE και τον οδηγεί στην εξαθλίωση; 
Kάτω οι ιμπεριαλιστές μακελάρηδες των λαών. Kάτω οι σφάχτες της αραβικής επανάστασης. Aποκρούστε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Kάτω οι μακελάρηδες της αραβικής επανάστασης ντόπιοι και ξένοι.
Για το προχώρημα της αραβικής επανάστασης πέρα από τα δημοκρατικά πλαίσια της συμβιβασμού και της υποταγής στους ντόπιους δυνάστες, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, διαρκής επανάσταση ενάντια στο διαρκές καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σφαγείο, μέχρι την εξουσία των εργατών και των φτωχών χωρικών.

20/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: