Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΛΟΜΠΥ - Εκδήλωση διαμαρτυρίας των Οικολόγων Πράσινων έξω από την Ακαδημία Αθηνών



Οι Οικολόγοι Πράσινοι σας καλούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου, στις 18:30, μπροστά από την Ακαδημία Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου, σε μια εκδήλωση:
  • Συμπαράστασης στον λαό της Ιαπωνίας, που καλείται πέρα από τη φυσική καταστροφή, να ζήσει και με  την απειλή   της ραδιενέργειας. ,
  • Οργής και διαμαρτυρίας ενάντια στα πυρηνικά εργοστάσια
  • Αλληλεγγύης στα αντιπυρηνικά κινήματα όλου του κόσμου και ιδιαίτερα των γειτονικών μας χωρών.
Θα ανάψουμε κεριά στη μνήμη των θυμάτων και θα έχουμε πανό και σημαίες με συνθήματα ενάντια στην πυρηνική ενέργεια.

Σήμερα καταρρίπτεται με τον πιο τραγικό τρόπο ο ισχυρισμός στο πόρισμα της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών ότι "Υπάρχουν δεκάδες πυρηνικών εργοστασίων σε σαφώς σεισμικές περιοχές (π.χ. στην Καλιφόρνια και Ιαπωνία) χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα."
Το πόρισμα έχει τίτλο: "Πυρηνική Ενέργεια και Ενεργειακές Ανάγκες της Ελλάδος" και βρίσκεται στο http://www.academyofathens.gr/Documents/christoforou_porismata.pdf.
Στη Θεσσαλονίκη, οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πάρουν μέρος στην αντίστοιχη εκδήλωση που οργανώνει η Οικολογική Κίνηση την ίδια μέρα στις 18.00 μπροστά στο Ιαπωνικό Προξενείο της πόλης, Φιλίππου 45.

Δεν υπάρχουν σχόλια: