Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΚΡΗΤΗ : Απαίτηση να κλείσει το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη Σούδα

 Δυναμικές πικετοφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά διοργάνωσαν οι κομμουνιστές του νησιού
 

Tην αλληλεγγύη τους στο λαό της Λιβύης και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα διαδήλωσαν χτες το βράδυ οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και τηςΚΝΕ σε Ηράκλειο και Χανιά,καταδικάζοντας τα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών για ΝΑΤΟική επέμβαση, με την εμπλοκή της χώρας μας και κατ' επέκταση και της Κρήτης μέσω της ΑμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας και την αξιοποίηση των Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο για ανεφοδιασμό των πολεμικών τους μηχανών.

Στο Ηράκλειο από τις 7 το απόγευμα η πλατεία Κορνάρου άρχιζε να πλημμυρίζει από τις φωνές και τα συνθήματα των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν και τα συνθήματα να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ιδιαίτερα δυναμική και μαζική ήταν η παρουσία των νέων κομμουνιστών των φίλων και μελών της ΚΝΕ που με πικέτες, σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές για το λαό της Λιβύης. Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δώσει γη και ύδωρ στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Λίγη ώρα αργότερα δόθηκε το σύνθημα και με μπροστάρη το πανό της ΝΕ Ηρακλείου και του ΝΣ της ΚΝΕ όπου αναγράφονταν το σύνθημα «Ο λαός της Λιβύης να αποφασίζει για τη χώρα του, Καμιά εμπλοκή στα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ, Να κλείσει η βάση της Σούδας», πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Συγκέντρωση και πορεία χτες στις 6.30 το απόγευμα, στα Νέα Καταστήματαπραγματοποίησε και η Κομματική Οργάνωση των Χανίων και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, απαιτώντας να σταματήσει η βάση της Σούδας και τα Χανιά να αποτελούν ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: