Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με τον ΓΓ της ΚΕ του Συριακού ΚΚ Α. Μπαγντάς



Την Παρασκευή 4 Μάρτη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Αμάρ Μπαγντάς, ΓΓ της ΚΕ του Συριακού ΚΚ, που βρίσκεται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του ΚΚΕ. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο Ηλίας Ναζίρ, μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εκτιμήσεις των δύο κομμάτων για την κατάσταση στην περιοχή, μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις στις άλλες χώρες.
Ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που υπάρχουν στην περιοχή.

Τα δύο κόμματα εξέφρασαν για άλλη μια φορά τη στήριξή τους στους λαούς που αγωνίζονται και καταδίκασαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά των λαών της περιοχής, επεμβάσεις που προετοιμάζονται με διάφορα προσχήματα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καταγγέλθηκαν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.
Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ ενάντια στη στρατιωτική συνεργασία της χώρας με το Ισραήλ, που όπως έχει καταγγείλει το ΚΚΕ προσβλέπει στην προετοιμασία των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων για μια πιθανή επίθεση κατά του Ιράν.
Τη συνάντηση απασχόλησε ακόμη η πορεία της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, οι συνέπειες που βιώνουν οι λαοί, καθώς και τα ζητήματα της ανάπτυξης του εργατικού ταξικού κινήματος, η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
Όπως σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το ζήτημα είναι σήμερα ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας να παίρνει ταξικά χαρακτηριστικά. Είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν τα αδιέξοδα και τα όρια του καπιταλισμού, καθώς και την αναγκαιότητα της σοσιαλιστικής προοπτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: