Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων για συγκέντρωση στην Κερατέα την Κυριακή 16/1

Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν ξεκινήσει, από τις 11 του 
Δεκέμβρη, έναν αποφασιστικό αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή του Οβριοκάστρου. Με όποιο τρόπο κι αν την ονοματίζουν (ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ), η χωματερή που σχεδιάζεται να γίνει εκεί, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, θα υποβαθμίσει σοβαρά την καθημερινή ζωή των κατοίκων, όπως συμβαίνει και σε μιά σειρά άλλες, κατοικημένες περιοχές της Αττικής, αλλά και της χώρας. Οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν κάθε δικαίωμα να μην θέλουν να γίνει ο τόπος τους, χαβούζα, συνέπεια του λεγόμενου Περιφερειακού Σχεδιασμόύ για την Αττική. 
Αποτελεί απάτη το γεγονός πως ο καταστροφικός αυτός μονόδρομος διαχείρισης των απορριμάτων, θα αποτελέσει και τη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών. Τη στιγμή μάλιστα που με το σχέδιο Καλλικράτης, προβλέπονται και περικοπές και απολύσεις στους ΟΤΑ. Στην πραγματικότητα στήνεται ένα μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, «για την εκμετάλλευση των απορριμάτων», όπου στο βωμό του μέγιστου κέρδους καλείται να θυσιαστεί η υγεία, η καθημερινή ποιότητα ζωής και οι δραστηριότητες των κατοίκων, καθώς και το φυσικό περιβάλλον.  

Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή καταστολή, με  ΜΑΤ, χημικά, δολιοφθορές σε μηχανήματα και Ι.Χ., έως και με αύρες, με απειλές, προσαγωγές και συλλήψεις, με ένα πρωτοφανές όργιο κρατικής τρομοκρατίας, όπου ένας ιδιότυπος στρατός κατοχής βρίσκεται επί 24ώρου βάσης στην περιοχή του Οβριοκάστρου, παρεμποδίζοντας τη διέλευση, στον οποιονδήποτε. Ενα όργιο που κουρελιάζει και τα πιό στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. 

Την ίδια στιγμή, ο αγώνας αυτός, ένας αγώνας δίκαιος και με ισχυρά ακηδεμόνευτα χαρακτηριστικά, αποσιωπάται συνειδητά από τα επίσημα Μ.Μ.Ε. που συναινούν βεβαίως, με την κυβέρνηση και τους μεγαλο-εργολάβους.  
Σήμερα, τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – με τη στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. – διεξάγει μιά άγρια καθημερινή επίθεση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας, αποκτά εξαιρετική σημασία η δυνατότητα νίκης του αγώνα αυτού. Γιατί θα αποτελέσει πολύ ισχυρο θετικό κίνητρο ανάπτυξης, αποφασιστικών αγώνων, όχι μόνο και κατοίκων αλλων περιοχών, για παρομοια προβλήματα, αλλά και των εργαζόμενων και της νεολαίας, απέναντι στην καθημερινή αυτή επίθεση που δέχονται. 

Οι παρακάτω οργανώσεις και συλλογικότητες που συνυπογράφουμε το κείμενο αυτό καλούμε σε διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, την Κυριακή 16/1.
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Κερατέας, στις 11 πμ.


Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΑΡ.Α.Σ., Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, ΚΚΕ (μ-λ),Κόκκινο, Ν.Α.Ρ., Ο.Κ.Δ.Ε., Ο.Κ.Δ.Ε. - Σπάρτακος, Συνασπισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια: