Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τυνησία: Πυρά και πυκνοί καπνοί στο κέντρο της Τύνιδας


Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της Τύνιδας, μετέδωσε λίγο πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδας, δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters, ενώ αστυνομικοί απέκλεισαν μεγάλο τμήμα της τυνησιακής πρωτεύουσας. Μαύρος καπνός υψώθηκε από σημεία της πρωτεύουσας και οι άνθρωποι κάλυψαν τα πρόσωπά τους για να προστατευθούν από τις αναθυμιάσεις. 


Οι συγκρούσεις φαίνεται ότι σημειώνονται μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο της κεντρικής τράπεζας και την κυριότερη εμπορική συνοικία της πρωτεύουσας, όπου βρίσκονται ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων και των τραμ.

Διακεκομμένα πυρά ακούγονται διαρκώς και αστυνομικοί εμποδίζουν πολίτες να εισέλθουν στην περιοχή. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εξέδωσε εν τω μεταξύ οδηγία προς τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τυνησία λόγω της αστάθειας η οποία επικρατεί στη χώρα.

«Δεδομένης της κατάστασης αστάθειας στην Τυνησία, όλα τα ταξίδια στη χώρα αποθαρρύνονται», ανέφερε ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές 120 Πορτογάλοι βρίσκονται στην Τυνησία. Από το Λονδίνο, ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε θορυβημένος από τη «δυσανάλογη χρήση βίας» στην Τυνησία και κάλεσε «όλα τα μέρη» να «επιλέξουν τον διάλογο».


Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: