Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας.


Η κατάμεστη αίθουσα που αποδείχτηκε τελικά πολύ μικρή για να χωρέσει όλον αυτόν τον εργατόκοσμο, η αποφασιστικότητα των δεκάδων που πήραν το λόγο, να γίνει η οργή οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις φτωχογειτονιές, για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος που θα φτάσει μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ήταν αυτά που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν προχτές το απόγευμα ταξικά συνδικάτα, και ριζοσπαστικές, αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Κερατσινίου.
Συγκέντρωση που οδήγησε στη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Η συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής ήταν η κορύφωση της δουλειάς που είχε γίνει από τις ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα στις δύο εργατουπόλεις, με τη συγκρότηση Επιτροπών Ανέργων, αλλά και Επιτροπών Αγώνα σε συνοικίες, όπως σε Χαραυγή, Αγ. Γεώργιο.
«Στόχος μας είναι να δημιουργούνται κάστρα οργάνωσης και αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά, που θα προκαλούν ρήγματα στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και θα βάζουν στην ημερήσια διάταξη την ανατροπή της. Δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια στην άμυνα. Με λαϊκή συμμαχία όπως αυτή που χτίζουμε βήμα το βήμα μέσα από αυτές τις Επιτροπές, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη που θέλουμε εμείς, που θα εξασφαλίζει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Για τη λαϊκή εξουσία», ανέφερε εισηγητικά ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.
Ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν, όταν το λόγο πήρε ένας από τους απεργούς της «Χαλυβουργίας» κάτοικος Κερατσινίου: «Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν είναι μόνο για μας. Αν δεχτούμε, τι θα εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας; Να δουλεύουν όπως εγώ, που κατεβαίνω στους 100 βαθμούς Κελσίου για να μεταφέρω λιωμένο σίδερο και να παίρνουν 500 ευρώ ίσως και λιγότερα; Οχι αυτό δε θα γίνει. Η εργατική, ταξική αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνας μας είναι η δύναμή μας, δείχνει το δρόμο για όλους μας» και τα λόγια του πνίγηκαν στα χειροκροτήματα.
Το λόγο πήραν στη συνέχεια εκπαιδευτικοί που αναφέρθηκαν στα παιδιά που υποσιτίζονται, απολυμένοι εργαζόμενοι από τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής, συνταξιούχοι, νεολαίοι από το ΜΑΣ, γυναίκες από τους Συλλόγους της ΟΓΕ. Αναφέρθηκαν περιστατικά με οικογένειες ανέργων, που ήδη τους έχει κοπεί το ρεύμα, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.
Ενώ επισφράγισμα της συγκρότησης της Λαϊκής Επιτροπής ήταν η χτεσινή μαζική της παρουσία στην Ε' ΔΟΥ.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: