Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.



Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 9,2%, έρχονται σε μια περίοδο όπου η μνημονιακή πολιτική ωθεί την πλειοψηφία της κοινωνίας σε χρεοκοπία. Ενώ οι αυξήσεις σε όλες τις τιμές των προϊόντων είναι μεγάλες, οι φορολογικές επιβαρύνσεις γίνονται δυσβάσταχτες και τα επιβαλλόμενα αντισυνταγματικά χαράτσια απειλούν, ιδιαίτερα, τους πιο φτωχούς ακόμη και με διακοπή του ρεύματος, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους δεν δικαιολογούνται από καμία πλευρά.

Από τη στιγμή που η ΔΕΗ παραμένει κερδοφόρα, οι ανατιμήσεις των τιμολογίων σχετίζονται με τη γενικότερη πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας και την εδραίωση ισχυρών παικτών στην ηλεκτρική ενέργεια στους οποίους θα προσφερθεί εγγυημένη υψηλή κερδοφορία, καθώς και με τη στάση των κυβερνήσεων, όπου ουσιαστικά παραδίδουν τα πάντα στους ιδιώτες.
Την ίδια στιγμή, η μνημονιακή κυβέρνηση ακολουθεί αυτήν την πρακτική και σε άλλες Δημόσιες Επιχειρήσεις όπου πλέον η τιμολογιακή πολιτική μετατοπίζεται σταδιακά στην αγοραία λογική, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια.
Άμεσο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η απόκρουση κάθε σχεδίου της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, νέες ανατιμήσεις και χαράτσια.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: