Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Νέος γύρος επίθεσης στη λαϊκή οικογένεια


Το αισχρό εμπόριο φόρου από τη συγκυβέρνηση, κατήγγειλε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης


Τα τρομοκρατικά διλήμματα ότι θα καταρρεύσει η χώρα εάν ο λαός δε δεχθεί τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, επανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που επεξεργάζεται τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Κατά τον υπουργό, η ψήφιση του προϋπολογισμού, καθώς και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα που συναποφασίζουν η κυβέρνηση με την τρόικα είναι «ζωτικής σημασίας», για να μην καταρρεύσει η χώρα, να αποφύγει τη χρεοκοπία, να διατηρηθεί η χώρα στη Ζώνη του Ευρώ, να προστατευθούν οι καταθέσεις και ένα επίπεδο ζωής, «που μειώνεται, αλλά δεν καταστρέφεται»! Ο Ε. Βενιζέλος προκλητικά ισχυρίστηκε ότι «είναι άλλο οι θυσίες, οι συνέπειες, οι επιπτώσεις, οι πιέσεις, οι εντάσεις, οι διαμαρτυρίες και άλλο η οικονομική καταστροφή της χώρας που θα την γυρίσει δεκαετίες πίσω».

Στο ίδιο τρομολαγνικό σκηνικό, είπε ότι «εδώ παίζουμε με το μέλλον της χώρας» και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει μπλόφα; Πιστεύει κανείς ότι εάν δεν κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, σε διοικητικό, οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο, θα εκταμιευθεί η 6η δόση, δεν θα διακινδυνεύσουν (σ.σ. οι δανειστές) να μας αφήσουν ακάλυπτους;».
Ξέρουν, συνέχισε, πολύ καλά πώς εξελίσσονται οι ταμειακές μας ανάγκες, ήξεραν ότι μπορούσαμε να πάμε από το Σεπτέμβρη μέχρι και τις 15 Δεκέμβρη και ξέρουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας από τις 15 Δεκέμβρη έως και τις 30 Δεκέμβρη και ανέφερε:
«Και ξέρουν από τον κατάλογο των υποχρεώσεων αυτών τι μπορεί να συνιστά ενέργεια η οποία έχει γενικότερη επίπτωση για την Ευρωζώνη και μπορούν αυτήν την ενέργεια να την στεγανοποιήσουν».
Μιλώντας για τον προϋπολογισμό, είπε ότι αυτός «συγκεφαλαιώνει τις διαρθρωτικές αλλαγές», δηλαδή όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί ή έχουν εξαγγελθεί από τις απολύσεις στο Δημόσιο, το σφαγιασμό των μισθών, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. και ήταν αποκαλυπτικός σχετικά με το ποιος αποφασίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα: «Είναι όλα όσα η χώρα έπρεπε να έχει θέσει σε κίνηση εδώ και παρά πολλά χρόνια, που συνιστούν μια δική μας οικειοθελή επιλογή και όχι μια υπαγορευμένη έξωθεν πολιτική».



Το αισχρό εμπόριο φόβου και ελπίδας από τους συγκυβερνώντες κατήγγειλε στην τοποθέτησή του ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, τονίζοντας ότι από μια καλείται ο λαός να δεχθεί τα συνεχή πλήγματα για να αποφευχθεί δήθεν η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ και από την άλλη καλλιεργούνται ψεύτικες ελπίδες ότι σύντομα θα υπάρξει αντιστροφή της κατάστασης.


Ο προϋπολογισμός, είπε, είναι η πρώτη πράξη της «μαύρης συμμαχίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρη», με την οποία έρχεται ένας νέος γύρος επίθεσης στη λαϊκή οικογένεια. Ο λαός, τόνισε, καλείται να θυσιαστεί για τη μη έξοδο από το ευρώ, για να μην έχει απότομη μείωση εισοδήματος δήθεν, καλείται να πληρώσει ένα χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται και την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ζητάει θυσίες προχωράει σε νόμιμες φοροελαφρύνσεις και σε νέα πακέτα στήριξης σε τράπεζες και επιχειρήσεις.


Ο βουλευτής στάθηκε αναλυτικά στα επί μέρους αντιλαϊκά μέτρα που σηματοδοτεί ο προϋπολογισμός σε όλους τους τομείς, όπως στο εισόδημα, στην φοροαφαίμαξη, το νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία και το πετσόκομμα των παροχών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, την ίδια στιγμή και από αυτόν τον προϋπολογισμό δίνονται νέες φοροελαφρύνσεις και προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ, κατέληξε, καλεί το λαό να ανατρέψει τη συγκυβέρνηση και τον προϋπολογισμό της, να φτιάξει τη δική του λαϊκή συμμαχία και να αγωνιστεί για αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.


ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: