Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τρεις νεκροί σε καταλήψεις του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής



Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες στους χώρους που έχουν καταλάβει διαδηλωτές κατά της Γουόλ Στριτ στο Βερμόντ και την Καλιφόρνια και ένα τρίτος βρέθηκε νεκρός στη Νέα Ορλεάνη, όπως αναφέρουν σε σημερινά άρθρα τους τοπικές εφημερίδες.
Στο Μπέρλιγκτον, στην πολιτεία Βερμόντ, ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από σφαίρα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με την εφημερίδα Burlington Free Press, η οποία αναφέρει ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία.

Σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της εφημερίδας η αστυνομία καλεί διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το χώρο που έχουν καταλάβει ώστε να μπορέσει να ερευνήσει την υπόθεση, ενώ η δημαρχία της πόλης προσπαθεί να αμβλύνει την ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας.
Στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας οι τοπικές εφημερίδες αναφέρουν το θάνατο από σφαίρα ενός άλλου άνδρα, πιθανώς έπειτα από έναν καυγά στον οποίο ενεπλάκη, στο χώρο που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές ή ακριβώς δίπλα από αυτόν. Στον ιστότοπο http://www.occupyoakland.org/ επιβεβαιώνεται ο θάνατος αυτός χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες.
Η δημαρχία του Όκλαντ ζήτησε από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν το χώρο που έχουν καταλάβει, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.
Την Τρίτη ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στη σκηνή του στο χώρο που έχουν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές του κινήματος Occupy New Orleans, σύμφωνα με τον ιστότοπο των διαδηλωτών. Ο άνδρας, 53 ετών, που δεν έφερε σημάδια τραυματισμού, ήταν νεκρός τουλάχιστον δύο ημέρες προτού βρεθεί η σορός του.

ΠΗΓΗ-WWW.EPIKAIRA.GR

2 σχόλια:

mpelas είπε...

!!!

υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες?

Red Star είπε...

Νομίζω ασχολείται με το θέμα ο Μatrix και θα κάνει σχετική ανάρτηση.Πάντως από τα Αμερικάνικα ΜΜΕ οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως ο 35χρονος βετεράνος-πολέμου στο Βέρμοντ που είχε κατασκηνώσει μαζί με άλλους διαδηλωτές ,αυτοκτόνησε ,σύμφωνα με την αστυνομία(Πυροβολισμός εξ'επαφής στο κεφάλι).Στο Σολτ Λέικ Σίτυ υπήρξε ένας ακόμα νεκρός στους κατασκηνωτές-διαδηλωτές από χρήση ναρκωτικών σύμφωνα με την αστυνομία.Εκεί έγιναν 19 συλλήψεις για να διαλυθεί η κατάληψη 150-200 ατόμων.Στο Όκλαντ στην Καλιφόρνια ήταν η περίπτωση που μέχρι και σήμερα ήταν αδιευκρίνιστο αν το άτομο που πυροβολήθηκε ήταν διαδηλωτής.Τα τελευταία νέα λένε πως οι ίδιοι οι καταληψίες του κινήματος αρνούνται ότι ήταν δικός τους.2 ομάδες πολιτών συνεπλάκησαν και επειδή τα όπλα στην Αμερική τα έχουν αξεσουάρ κάποιος από αυτούς πυροβολήθηκε.Πάντως το περιστατικό έδωσε την ευκαιρία στις δημοτικές αρχές και την αστυνομία να κατηγορήσουν τους καταληψίες του κινήματος κατά της Wall Street για φαινόμενα βίας.Σε καταλήψεις δρόμων κι πάρκων σε διάφορες πόλεις έχουν αναφερθεί συλλήψεις,συμπλοκές με την αστυνομία αλλά και περιστατικά όπως βιασμός μιας διαδηλώτριας από άλλο μέλος του κινήματος κ.α.Οι αρχές θεωρούν τα άτομα αυτά περιθωριακούς και εγκληματίες.Τους κατηγορούν ότι με τις πρόχειρες κατασκηνώσεις τους αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και εστίες βίας.Βέβαια για τους χιλιάδες άστεγους των Η.Π.Α δε νοιάζονται.Είναι ένα κίνημα που εξαπλώνεται σε πολλές πολιτείες και είναι κατά βάση ειρηνικό παρά τις κατηγορίες που του προσάπτουν οι αρχές.Περισσότερα στοιχεία θα δώσει ο Μatrix που ασχολείται περισσότερο με τα των ΗΠΑ.