Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Μ.Α.Σ. -Σπάμε την τρομοκρατία, Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών


feat (10)
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει την επαίσχυντη εισαγγελική παρέμβαση της κυβέρνησης, του Υπουργείου Παιδείας και του εισαγγελέα Τέντε ενάντια στις μαθητικές καταλήψεις και κινητοποιήσεις.
Η επιδίωξη τρομοκράτησης του αγώνα των μαθητών αποτελεί κομμάτι της προσπάθειας να καταστείλουν και να διαλύσουν τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των παιδιών τους. Όπως ψήφισαν το νόμο που καταργεί το Άσυλο στα Πανεμιστήμια και τα ΤΕΙ, όπως κάθε μέρα προσπαθούν να φτιάξουν αντιδραστικά μορφώματα και «αντικινήματα», έτσι ετοιμάζουν τώρα πιο σκληρό σχέδιο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα των μαθητών.
Είναι τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις της κυβέρνησης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν (Καθημερινή κ.α.) ότι τάχα ενδιαφέρονται για «ανοιχτά σχολεία». Η δική τους πολιτική είναι που κλείνει τόσο τα σχολεία όσο και τα σπίτια των παιδιών της λαικής οικογένειας. Αυτό που πραγματικά τους νοιάζει είναι να συνεχίζεται ανενόχλητη η κερδοφορία των μονοπωλίων, να μπούνε οι επιχειρήσεις σε σχολές και σχολεία, κανείς να μην τολμάει να σηκώσει κεφάλι.
Η επιχείρηση αυτή θα πέσει στο κενό! Δεν θα μας τρομοκρατούν!
Οι φοιτητές και το ΜΑΣ θέλουν τα αδέρφια τους να έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στη ζωή με δικαιώματα. Και αυτό θα το κάνουν πράξη στη ζωή.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έδωσε την πρώτη απάντηση με το συλλαλητήριο στις 30/09/11 όπου χιλιάδες φοιτητές κατέληξαν στον Άρειο Πάγο.
Τους το δηλώνουμε: Όποιος τολμήσει να αγγίξει έστω και μια τρίχα μαθητή θα βρεί απεναντί του το κίνημα των φοιτητών μαζί με τους εργαζόμενους και τους καθηγητές. Από αύριο οι φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ θα είναι πιο εντατικά έξω και μέσα στα σχολεία, μαζί με τους μαθητές και τα συντονιστικά τους όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: