Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του KKE για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και τα νέα μέτρα.Γελοία τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού.




Με γελοία επιχειρήματα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει την επιτάχυνση του  σφαγιασμού των δικαιωμάτων του λαού, που διαπράττει μαζί με την τρόικα για να προστατευθεί η ευρωζώνη, η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, οι πιστωτές τραπεζικοί όμιλοι και κράτη. Σε αυτό το έγκλημα έχει την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, του Καρατζαφέρη. Η αντιπολίτευσή τους επικεντρώνεται σε καθυστερήσεις και ανεπάρκειες.

Η πορεία προς το «ξέφωτο» του πρωτογενούς πλεονάσματος για το οποίο  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί σε πατριωτική συστράτευση σημαίνει : Νέα πιο άγρια φοροεπιδρομή, εξαθλίωση των εργαζομένων, βάθεμα της κρίσης, συνεχή κρατική στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση παρουσιάζει ως νέο πρότυπο ανάπτυξης τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, τις κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες και τους ομίλους και την κατεδάφιση των εργατικών κατακτήσεων για την προσέλκυση επενδύσεων των εγχώριων και ξένων μονοπωλίων. Αυτός ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στην Ελλάδα και παντού, αποδείχτηκε καταστροφικός για το λαό, οδήγησε στη βαθιά κρίση υπερσυσσώρευσης, στην υπερχρέωση του κράτους και στην επιδείνωση της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει αυτός ο δρόμος είναι μια προσωρινή ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου με νέες θυσίες για τους εργαζόμενους.
Με όλες τις τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει την άρχουσα τάξη ότι έχει τη διάθεση και την ικανότητα να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τα συμφέροντά της. Να κλιμακώσει την επίθεση στους μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες. Τα ξεχωριστά μέτρα για κάθε κατηγορία αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας της αντιλαϊκής επίθεσης. Υπηρετούν τον ίδιο στόχο της διασφάλισης φθηνότερης εργατικής δύναμης  και ικανοποιητικής κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο.
Τώρα που ο μύθος της «κοινοτικής αλληλεγγύης» της ΕΕ συντρίβεται και αποκαλύπτεται το αντιδραστικό πρόσωπο της, του φύλακα των κερδών και της εξουσίας των μονοπωλίων, της ανισόμετρης ανάπτυξης και των οξυμένων αντιθέσεων, είναι η ώρα ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεση του. Με ξεκάθαρο προσανατολισμό, για αποδέσμευση απ' την ΕΕ και διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: