Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ -Παραβιάσεις ωραρίου στους πυροσβέστες



Μέτρα για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες σε βάρος του ελεύθερου χρόνου των πυροσβεστών, ικανοποίηση των καθόλα δίκαιων αιτημάτων τους, σεβασμό στο ωράριο εργασίας τους, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (με θέμα «Παραβιάσεις ωραρίου στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος») την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Παπακωνσταντίνου.
Στην Ερώτηση τονίζεται:

«Οι εκτεταμένες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κυρίως το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου έφεραν για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια τα τραγικά αδιέξοδα που έχει οδηγήσει η πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης. Η εκχώρηση των ορεινών όγκων σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε συνδυασμό με τις διαρκώς συρρικνωμένες δαπάνες για την ανάπτυξη πολιτικών διαχείρισης, πρόληψης, αξιοποίησης του δασικού πλούτου κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο εκρηκτική. Η κυβέρνηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών εφαρμόζει απέναντι στο προσωπικό συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Με το πρόσχημα της επικινδυνότητας καλεί το προσωπικό σε επιφυλακή, χωρίς να δίνονται οι προβλεπόμενες αναπαύσεις, επιβάλλει, δε, υπερεργασία ειδικά σε οδηγούς οχημάτων σε διάστημα τεσσάρων ημερών να εργάζονται 81,5 ώρες και τους δίνεται χρόνος για ανάπαυση μόνο 14,5 ώρες, δίχως, μάλιστα, να συμπίπτει αυτός ο χρόνος με νυχτερινή ανάπαυση. Επίσης από καταγγελίες των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος αναδεικνύεται το γεγονός ότι δε χορηγούνται στους υπαλλήλους οι τακτικές ημερήσιες αναπαύσεις που δικαιούνται κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ζωής των υπαλλήλων και καλούνται συνεχώς πέραν του κανονικού τους ωραρίου χωρίς ουσιαστικό λόγο σε πρόσθετη εργασία».
Σε αυτό το πλαίσιο ερωτάται ο υπουργός:
«Πότε η κυβέρνηση θα εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για την Υγιεινή και Ασφάλεια, μέσα από το οποίο θα καθιερώνονται τα ανώτατα όρια εργασίας, καθώς και η επαρκής ανάπαυσή τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων σε συμβάντα; Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες σε βάρος του ελεύθερου χρόνου των πυροσβεστών και πώς σκέφτεται να ικανοποιήσει οικονομικά τους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία για την υπερεργασία;».

ΠΗΓΗ-ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: