Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκικές προκλήσεις στο Καστελόριζο.Πιθανό θερμό επεισόδιο.


 ΕΝΟΠΛΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ!
 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!
 ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΙΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ 
Η κίνηση της Τουρκίαςνα αποστείλει πλοίο για τη διεξαγωγή ερευνών στη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου, δεν συνιστά μόνο μια πρόκληση αλλά και μια κλιμάκωση.
 Όσοι θεώρησαν ότι η «δορυφοροποίηση» Ελλάδας και Κύπρου στον Ισραηλινό άξονα θα προσέφερε την κατάλληλη ''ομπρέλα'' προστασίας σε Αθήνα και Λευκωσία, αρχίζουν να βλέπουν τοθρυμματισμό των προσδοκιών (ψευδαισθήσεών) τους!

 Η Άγκυρα, με την κίνησή της αυτή μάλλον κλιμακώνει τις προκλήσεις της, μετά την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε (παράνομη) οριοθέτηση και αξιοποίηση της ΑΟΖ με το ψευδοκράτος των κατεχομένων, αν η Κύπρος προβεί την 1η Οκτώβρη στη γνωστή γεώτρηση στο γνωστό οικόπεδο 12, που έχει απευθείας διασύνδεση με την Ισραηλινή ΑΟΖ!
Η Ελλάδα και η Κύπρος όχι μόνο δεν φαίνεται να «προστατεύονται» ιδιαίτερα από την Ισραηλινή «ομπρέλα», όπως διετείνοντο οι κυβερνητικοί κύκλοι, αλλά, τουναντίον, κινδυνεύουν να γίνουν το καυτό θέατρο, όπου θα εκδηλωθεί από «σπόντα» η Τουρκο-ισραηλινή σύγκρουση!
 Δεν είναι διόλου απίθανο η κλιμάκωση, μάλιστα, του Τουρκο-Ισραηλινού ανταγωνισμού να φτάσει μέχρι και την πρόκληση θερμού επεισοδίου εκ μέρους της Τουρκίας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, το οποίο θα έχει ταυτόχρονα, παραλήπτη το Ισραήλ και στόχο να πλήξει καίρια την αξιοπιστία του τελευταίου!
Ελλάδα και Κύπρος έχουν 100% δίκιο στα θέματα της ΑΟΖ και της αξιοποίησής της, αφού οι στοχεύσεις τους στηρίζονται στο Δίκαιο της Θάλασσας!
Συνιστά, όμως, εγκληματική πολιτική η προσπάθεια Ελλάδας και Κύπρου να επιχειρούν να βρουν το δίκιο τους στηριζόμενες στην άνευ όρων παράδοσή τους στην Ισραηλινή θηλιά!

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: