Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΤΣΑΒΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ!


chavez
ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΣΑΒΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κατήγγειλε την "απειλή", η οποία ξεκίνησε με τη λιβυκή σύγκρουση, ενός "νέου κύκλου αποικιοκρατικών πολέμων", σε επιστολή που ανέγνωσε ένας από τους συμβούλους του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
 
"Υπάρχει άμεσα μια σοβαρή απειλή για την ειρήνη στον κόσμο: το ξέσπασμα ενός νέου κύκλου αποικιοκρατικών πολέμων, που άρχισε στη Λιβύη, με τελικό στόχο να δοθεί μια δεύτερη πνοή στον παγκόσμιο καπιταλισμό", γράφει ο Ούγκο Τσάβες στην επιστολή που ανέγνωσε ο σύμβουλός του Νίκολας Μαντούρο.
Η Ίσκρα θεωρεί πάρα πολύ σοβαρές τις προειδοποιήσεις Τσάβες, ιδιαίτερα για την ευρύτερη περιοχή μας.
Είναι αρκετά πιθανό ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός να επιχειρήσουν να ξεπεράσουν την κρίση τους και να βάλουν σε κίνηση τις καπιταλιστικές οικονομίες μέσα από νέους μεγάλους περιφερειακούς πολέμους.
Κάτω απ΄ αυτό το πρίσμα, ο κίνδυνος ενός μεγάλου πολέμου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο τον άξονα Αθήνα-Άγκυρα-Λευκωσία-Τελ Αβίβ επ’ αφορμή των αντιθέσεων για τα θαλάσσια ενεργειακά αποθέματα, ουδόλως μπορεί να αποκλειστεί, παρά τις ευρύτερες διαστάσεις που μπορεί να προσλάβει και τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει.

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: