Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους! Τους ανατρέπουμε!



Ο κεφαλικός φόρος = χαράτσι που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ με το περιβόητο «ειδικό τέλος ακινήτων» αποτελεί αποκορύφωμα φορομπηξίας και κοινωνικής βαρβαρότητας,  ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό που βρίσκονται ήδη στα όρια της αντοχής τους και αγανακτούν έχοντας ήδη πάρει στα χέρια τους τα σημειώματα της «έκτακτης εισφοράς» και του «ειδικού τέλους επιτηδεύματος» που ψηφίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο. Υπολογίζεται ότι η συνολική επιβάρυνση για μια μέση οικογένεια θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 1000 ευρώ,  σε μια περίοδο που περικόπτονται βάναυσα μισθοί και συντάξεις η  ανεργία θερίζει και εκατοντάδες χιλιάδες νέες απολύσεις βρίσκονται στα σκαριά με την «εργασιακή εφεδρία».
Το θράσος της κυβέρνησης είναι απύθμενο, όταν για μια ακόμη φορά χαρατσώνει την πλειοψηφία της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή που καλεί τους εφοπλιστές σε «συζήτηση για το πώς θα συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια»(!), μειώνει τον συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 20%, συνεχίζει τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο στο όνομα «της ανάπτυξης», τροφοδοτεί με 110 δις τις τράπεζες, εκποιεί το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο αντί «πινακίου φακής», συντρίβει τους άνεργους και συνταξιούχους τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικροϊδιοκτήτες χωρίς έλεος. Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του Μνημονίου η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει την φοροεπιδρομή επικαλούμενη «τα άδεια ταμεία» δείγμα και αυτό μιας πολιτικής ολότελα χρεοκοπημένης και σε πλήρη κατάρρευση! 
Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζική ανυπακοή απέναντι στα παλιά και νέα χαράτσια. Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενους να μην πληρώσει τις «έκτακτες εισφορές» και τα «ειδικά τέλη». Εξάλλου, αναδρομικές εισφορές σε ήδη φορολογημένα εισοδήματα είναι αντισυνταγματικές και  διαλύουν κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης. Η μάχη αυτή δεν είναι ατομική, πρέπει να δοθεί συλλογικά και οργανωμένα. Είναι τμήμα της συνολικότερης πάλης του λαού για την ανατροπή της άθλιας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και των συνεταίρων της ΝΔ-ΛΑΟΣ, της τρόικα και του Μεσοπρόθεσμου, της πολιτικής του κεφαλαίου που επιδιώκει να καταργήσει κάθε δικαίωμα φορτώνοντας στην κοινωνία τα σπασμένα της κρίσης του καπιταλισμού. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Όπως φάνηκε και μετά την μαζική και οργισμένη διαδήλωση στη ΔΕΘ, διαμορφώνονται ξανά οι συνθήκες για να φτάσουμε σε μια νέα κλιμάκωση, πολύ πιο δυνατή από τις σχεδόν εξεγερσιακές πανεργατικές του Ιούνη που είχαν συνδυαστεί με τις καταλήψεις στις πλατείες. 
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους επιστημονικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές ενώσεις, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να  καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους.  Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού και αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή του σφαγείου Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και των υπηρετών τους!
Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα..   

4 σχόλια:

ΕΟΣ είπε...

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και να μην πληρώνουμε τους πρόσθετους φόρους που έχει ενσωματώσει η κυβέρνηση στους λογαριασμούς της;

Μπροστά στο νέο χαράτσι που επιβλήθηκε με την μορφή του «ειδικού τέλους ακινήτων» η μόνη ριζική λύση είναι η στάση πληρωμών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αν δεν πληρώσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι προφανές ότι την άλλη μέρα αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει. Όμως κάποιοι καταναλωτές της ΔΕΗ είναι επιφυλακτικοί σε μια τέτοια προοπτική, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί έχουν σοβαρούς λόγους και δεν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι ή την επιχείρησή τους. Όμως υπάρχει και γι' αυτούς λύση ώστε να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι και να μην διακινδυνεύσουν την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Το κράτος έχει επιβάλει είσπραξη φόρων (εισφορά για την ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κλπ) μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.Είναι άλλο ζήτημα η επιβολή ενός φόρου και άλλο ζήτημα ο μηχανισμός είσπραξής του. Ας, αφήσουμε στην άκρη κατά πόσο είναι δίκαιη η επιβολή φόρου της ΕΡΤ, των δημοτικών τελών ή του πρόσφατου τέλους της για την ακίνητη περιουσία και ας εξετάσουμε το θέμα της είσπραξης τους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Η σύμβαση ενός πολίτη με την ΔΕΗ είναι για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επειδή δεν υπάρχει άλλος πάροχος είναι αναγκαστική γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Αν υπήρχε άλλος πάροχος, τότε είναι προφανές κάποιος πολίτης που ήθελε να καλύψει τις ανάγκες για ηλεκτρικό ρεύμα θα είχε επιλογή και θα διάλεγε εκείνον που δεν κάνει αυτές τις κρατήσεις. Η είσπραξη φόρων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ μπορεί να εφαρμοστεί εφόσον την αποδέχεται και ο Πολίτης/πελάτης της ΔΕΗ.

Αν ο Πολίτης/Πελάτης της ΔΕΗ δεν αποδέχεται την είσπραξη των πρόσθετων φόρων και τελών που περιλαμβάνονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ τότε θα πρέπει να πληρώσει μόνον τον λογαριασμό του ηλεκρικού ρεύματος που προβλέπει η σύμβασή του για την παροχή ηλεκρικού ρεύματος. Αν πληρώσει αυτό το ποσό, η ΔΕΗ δεν έχει κανένα δικαίωμα να του διακόψει το ρεύμα, διότι έχει τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Για να γίνει αυτό λοιπόν πηγαίνει ο Πολίτης/Πελάτης της ΔΕΗ και ζητάει να μην πληρώσει τον πρόσθετο φόρο για τα ακίνητα ή όλους τους φόρους που περιλαμβάνονται στον λογαριασμό. Αν ο υπάλληλος της ΔΕΗ δεν δεχτεί να εισπράξει αυτά που του ζήτησε ο πελάτης, τότε πηγαίνει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ μόνο το ΠΟΣΟ της υπηρεσίας που αποδεχόμαστε (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο.

Για μεγαλύτερη σιγουριά, το γραμμάτιο κατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μπορεί να επιδοθεί στον πιστωτή (ΔΕΗ) με δικαστικό επιμελητή. Με τον τρόπο αυτό ο πιστωτής (ΔΕΗ) δεν θα έχει πλέον δικαίωμα να μας κόψει το ρεύμα. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί η ΔΕΗ να το διεκδικήσει δικαστικά. Ας κάνει λοιπόν αγωγή και να δούμε αν θα την κερδίσει. Μη ξεχνάμε επίσης - όσο υπάρχει Ε.Ε. - υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Red Star είπε...

Ακούγεται ως σοβαρή λύση ! Για να δούμε :)

jorje7 είπε...

Ετσι πρεπει ουτε ευρω πλεον

Red Star είπε...

Δεν υπάρχουν ευρώ πια. Πέρα από την έμμεση αύξηση των τιμών των αγαθών που μπορούμε να το ελέγξουμε ως ένα βαθμό με τις περικοπές στα ψώνια,τέτοια χαράτσια τινάζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό στον αέρα.Ήδη δεν έβγαινε.Και δεν είναι μόνο το δικό "μας" νοικοκυριό είναι και των γονιών, συγγενών.Δεν βγαίνουμε πια ούτε με αλληλοβοήθεια.Δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε ας το νιώσουν στο πετσί τους.