Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε: Αλληλεγγύη στο ΚΚ Χιλής.


Η σημαία του ΚΚ Χιλής


Το ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις που δέχεται αυτές τις μέρες το ΚΚ Χιλής. Με οργανωμένες προβοκάτσιες, επιδρομές ακόμα και στα γραφεία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αντικομμουνιστικές δυνάμεις και οι μηχανισμοί που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, επιδιώκουν την περιστολή, το χτύπημα και τον περιορισμό της δράσης του ΚΚ Χιλής.
Οι επιθέσεις που δέχεται το ΚΚ Χιλής δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Σε κάθε χώρα, σε όλο τον κόσμο, η αστική τάξη και οι μηχανισμοί της επιδιώκουν με διάφορους τρόπους και με την ανοιχτή βία να εμποδίσουν τη δράση των κομμουνιστών, να τους τρομοκρατήσουν, γιατί γνωρίζουν καλά ότι σήμερα φαίνονται ολοκάθαρα τα όρια του ξεπερασμένου καπιταλιστικού συστήματος.
Φοβούνται την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα παντού, σε όλο τον κόσμο, που διαπιστώνουν ότι καμιά αστική διαχείριση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, να λύσει τα βασικά λαϊκά προβλήματα. Τέτοια προβλήματα όπως της φτώχειας, της  ανεργίας, της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της παιδείας ήρθαν στο επίκεντρο με τον πολύμηνο μαζικό αγώνα για δωρεάν λαϊκή παιδεία που διεξάγεται στη Χιλή, και στον οποίο σημαντική συμβολή έχει το ΚΚ Χιλής. 
          Οι επιθέσεις σε βάρος των κομμουνιστών, η αντισοσιαλιστική προπαγάνδα, που πυκνώνουν αυτήν την περίοδο, δείχνουν τον πραγματικό τους φόβο, ότι μόνο με την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, μπορεί ο λαός να απολαύσει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει και τον καρπώνονται μια χούφτα πλουτοκράτες.
          Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές και κομμουνίστριες της Χιλής. Η αντικομμουνιστική λάσπη και οι επιθέσεις των αστών και των μηχανισμών τους θα πέσουν στο κενό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: