Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ολοταχώς για τρίτο κόμμα το ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Πιο χαμηλά από ποτέ στο 15,5 % (22 % με αναγωγή των αναποφάσιστων) !Πρώτη η Ν.Δ με 21,5% (30,5%) Στο 9 % (13 %) με την αναγωγή το Κ.Κ.Ε στην τρίτη θέση.Στο 5% (7%) με αναγωγή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Γκάλοπ της Pulse για τον «Τύπο της Κυριακής».

Σε έρευνα της εταιρείας PULSE για τον «Τύπο της Κυριακής» Η Ν.Δ. προηγείται του κυβερνώντος κόμματος κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% , το ΠΑΣΟΚ 15,5%, το ΚΚΕ 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5%, οι Οικολόγοι –Πράσινοι 2,5% , η Δημοκρατική Αριστερά 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, το Άρμα Πολιτών 2%, άλλο κόμμα 4% , ενώ όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% .

Με αναγωγή των αναποφάσιστων έχουμε τα εξής ποσοστά:
Ν.Δ                  30,5 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ            22 %
Κ.Κ.Ε                 13 %
ΛΑ.Ο.Σ.              8  %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α              7 % 
ΔΗΜ.ΑΡΙΣ .          4 %
ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣ.    3,5%
ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧ.    3%
Π.ΑΡΜΑ.Π.           3%
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜ.         6 %

 Πηγή:www.newsbomb.gr

2 σχόλια:

admin είπε...

Αυτό που βλέπουμε απο τις δημοσκοπήσεις είναι ότι εκτός απο τα μεγάλα κόμματα και τα μικρά δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά .
Δεν είναι δυνατόν τα αριστερά κόμματα να σημειώνουν τόσο μικρά ποσοστά. Οι αναγωγές δεν ισχύουν γιατί ο μισοί ψηφοφόροι λένε οτι δεν ψηφίζουν κανένα και από αυτούς που ψηφίζουν δίνουν μόνο 7 και 5% σε ΚΚΕ και ΣΥΝ αντίστοιχα.
Οι δημοσκοπίσεις δέιχνουν ότι η αριστερά δεν εκμεταλεύεται καθόλου την φθορά αυτών που κυβέρνησαν και με την πολιτική τους χρεοκόπησαν την χώρα και την ζωή μας.
Οι εσωτερικές συγκρούσεις, η μονομανία των ηγεσιών και των μηχανισμών της αριστεράς δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας ούτε από εκεί αυτήν την στιγμή.
Η λύση βρίσκεται στην κοινή δράση των εργαζομένων, στο χτίσιμο της κοινής δράσης απο τα κάτω, επιβάλλοντας και αλλάζοντας την θέση στις ηγεσίες των μηχανισμών.

Πρέπει να φύγουν αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τις ανάγκες του κινήματος και των εργαζομένων και αλλά ενδιαφέρονται μόνο για να διαιωνίζουν την καρέκλα τους.

Ο σοσιαλισμός δεν είναι κάτι το μεταφυσικό, απαιτεί δημοκρατία και οργάνωση των εργαζομένων απο τα κάτω και στην φάση που βρισκόμαστε σήμερα όπως φαίνεται και απο τις δημοσκοπήσεις η αριστερά είναι τελείως ανεπαρκής.

Ο κόσμος δεν αντιδρά πλέον μόνο ιδεολογικά αλλά πραγματικά μιας και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές ανάγκες του. Βγαίνοντας μαζικά οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο πρέπει να φτιάξουν τους δικούς τους μηχανισμούς από τα κάτω που θα γεννήσουν ξανά την ελπίδα. Δεν θέλουμε άλλα μαγαζάκια που θα μας πάνε δεκάδες χρόνια πίσω , χρειαζόμαστε κοινούς αγώνες με αριστερό και εργατικό προσανατολισμό.

Δεν θέλουμε άλλα λάθη - εγλήματα της αριστεράς που θα αποκατασταθούν μετα από 60 χρόνια.
Δεν θέλουμε άλλες Βαρκιζες, άλλες Πανσποδαστικές φύλλο 8 που κατήγειλαν το Πολύτεχνείο, άλλη συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και άλλη διάσπαση και δυάλυση των αγώνων.
Θέλουμε ένα νέο ΕΑΜ που να αγγαλιάσει όλους τους εργαζόμενους και θα δώσει ξανά την ελπίδα.

Red Star είπε...

Η παρατήρηση είναι σωστή στο βαθμό που οι μεγάλες απώλειες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ 25 και 10 μονάδε αντίστοιχα δεν μεταφέρονται στα κόμματα της αριστεράς παρά σε μικρό ποσοστό τους.
Οι αναγωγές δεν ισχύουν με την έννοια ότι οι αναποφάσιστοι θα αποφασίσουν στην κάλπη και θα ψηφίσουν κάτι που δεν ξέρουμε τε είναι και αυτοί που λένε πως θα απέχουν δεν θα πάνε να ψηφίσουν και δεν θα καταμετρηθούν στα ποσοστά.Η άνοδο της αριστεράς είναι όμως υπαρκτή έτσι ή αλλιώς,με ή χωρίς γκάλοπ και φάνηκε και στις Περιφερειακές εκλογές που το ΚΚΕ π.χ. συγκέντρωσε 11% παρά τις δημοσκοπήσεις που το έδιναν χαμηλότατα ποσοστά.Επίσης σημαντική άνοδο είχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έπιασε τις 100.000 ψήφους περίπου.Ιδίως στην Αττική καμιά έρευνα δεν είχε προβλέψει το υψηλότατο ποσοστό του Παφίλη.το 11,5 στο ΚΚΕ και 6,8 % στο ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπω στο δεύτερο πολιτικό μου βαρόμετρο http://kke4ever.blogspot.com/2011/07/red-star-2011.html
σίγουρα ήδη είναι ανεβασμένα.Γιατί ο κόσμος μέρα με την μέρα βλέπει το αδιέξοδο και θέλει κάπου να στηριχτεί.Μην ξεχνάμε πως και οι μεγάλες νίκες που έπαιρναν κατά καιρούς τα κυβερνητικά κόμματα σε μεγάλο βαθμό ήταν ψήφοι προσδοκίας και διαμαρτυρίας στην προηγούμενη κυβένρησ και όχι ψήφοι αποδοχής.Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και σήμεερα με μια εκρηκτική ξαφνική άνοδο σε ψήφους και ποσοστά της αριστεράς σε επόμενες εκλογές.