Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Για τον θάνατο του Τούρκου συντρόφου και συναγωνιστή Μιχρί Μπελί ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Για τον θάνατο του Τούρκου συντρόφου και συναγωνιστή Μιχρί Μπελί  ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση. 



Έφυγε από την ζωή ο Τούρκος σύντροφός μας και συναγωνιστής Μιχρί Μπελί, γνωστός στην Ελλάδα σαν «Καπετάν Κεμάλ». Ο σύντροφος Μπελί, ένα από τα σύμβολα του διεθνιστικού ταξικού αγώνα για την απελευθέρωση των λαών από την μάστιγα της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, από τα Βαλκάνια μέχρι τις ΗΠΑ, συνεχίζει να παραμένει στο νου και στην καρδιά μας.
Υπήρξε παράδειγμα αγώνων ενάντια στον ρατσισμό, δίπλα στους μαύρους της Αμερικής και υπόδειγμα διεθνισμού στον αγώνα του δίπλα στους έλληνες συντρόφους του κατά του φασισμού, του μιλιταρισμού και της ταξικής καταπίεσης.
Στέλεχος του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με πολύχρονους αγώνες στην πατρίδα του, επισκέφθηκε πριν λίγα χρόνια την Αθήνα, παίρνοντας ενεργά μέρος στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ μαζί με άλλους πάνω από 100 αριστερούς τούρκους συντρόφους.
Οι έλληνες νεώτεροι συναγωνιστές του στον ΣΥΡΙΖΑ θα τον θυμούνται και θα τον τιμούν για την αγωνιστική του πορεία, για  την πλούσια και πολύχρονη  συμβολή του στον αγώνα της Τουρκικής και Ελληνικής Αριστεράς. Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες του για έναν κόσμο σοσιαλιστικό απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση. Για έναν κόσμο και μια βαλκανική γειτονιά ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, ελευθερίας και δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: