Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Άνετη νίκη της Κριστίνα Φερνάντες-Τα ηνία στην κούρσα για την επιλογή υποψηφίων εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου κατέχει η κεντροαριστερή πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, σύμφωνα με την ανοικτή ψηφοφορία που έγινε χθες Κυριακή.



Τα ηνία στην κούρσα για την επιλογή υποψηφίων εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου κατέχει η κεντροαριστερή πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, σύμφωνα με την ανοικτή ψηφοφορία που έγινε χθες Κυριακή. 

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 5% των ψήφων, η Φερνάντες συγκεντρώνει το 50,3% και προηγείται με 37% του επόμενου υποψηφίου, του Ρικάρδο Αλφονσίν.


Εξιτ πολ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο C5N έφερε νωρίτερα τη Φερνάντες να συγκεντρώνει πάνω από το 45% και να προηγείται 30 ποσοστιαίες μονάδες του επόμενου υποψηφίου.

Η διαδικασία θεωρήθηκε ουσιαστικά μια δημοσκόπηση σε εθνικό επίπεδο, αφού τα κόμματα έχουν ήδη επιλέξει τους υποψηφίους τους, ενώ οι πολίτες μπορούσαν να ψηφίσουν υποψήφιο για όποιο κόμμα ήθελαν. Η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα σήμερα.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει το ευρύ προβάδισμα της Φερνάντες εν όψει των εκλογών της 23ης Οκτωβρίου, στις οποίες οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν πως θα κερδίσει άνετα από τον πρώτο γύρο παρά τις επικρίσεις από εγχώριους επιχειρηματίες και τη Γουόλ Στριτ, που την κατηγορούν για τις «παρεμβατικές» της πολιτικές.

Η 58χρονη Φερνάντες και ο σύζυγός της, ο εκλιπών προκάτοχός της στην προεδρία Νέστορ Κίρσνερ, πιστώθηκαν την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μετά την μεγάλη οικονομική κρίση της περιόδου 2001-2002.



ΠΗΓΗ-WWW.NEWSBEAST.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: