Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ανεργία. Η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι θα φτάσει σε ποσοστά που είχαμε να δούμε από τη δεκαετία του 60 !



Καλπάζει η ανεργία στην Ελλάδα με τις προβλέψεις της ΓΣΕΕ για αυτά που έρχονται μετά το φθινόπωρο -οπότε θα έχει τελειώσει και η τουριστική περίοδος- να είναι «μαύρες» αφού, όπως εκτιμά το Ινστιτούτο της Συνομοσπονδίας, οι άνεργοι θα ξεπεράσουν τους 900.000. 

Εάν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες προβλέψεις, αυτό σημαίνει ότι το επίσημο ποσοστό της ανεργίας θα ανέλθει στο 18% και μαζί με τα ποσοστά που δεν δηλώνονται αναμένεται να φθάσει μέχρι και το 24% -ποσοστό που για τελευταία φορά είχε καταγραφεί στις αρχές της δεκαετίας του ’60. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, η ανεργία το 2012 μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 20% δηλαδή πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν θα έχουν εργασία ενώ σημειώνεται ότι σε όλες τις έως τώρα μελέτες για την ανεργία δεν προσμετράται η «μαύρη» απασχόληση αλλά και η τακτική του part time που είναι εξόχως διαδεδομένη σε όλους σχεδόν τους τουριστικούς προορισμούς.
 Κατά τις εκτιμήσεις του  Ινστιτούτου, ανεργία και μείωση μισθών συνετέλεσαν στη δραματική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης έως και 8,9% για την περίοδο που η χώρα βρίσκεται υπό τη «σκέπη» του μνημονίου.
Δηλαδή χάσαμε σε αγοραστική δύναμη ακριβώς ότι κερδίσαμε τα 10 προηγούμενα χρόνια με την ένταξη στην ευρωζώνη.
Πηγή:ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια: