Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Συνεχίζονται οι επαφές της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην Κούβα.


Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα που βρίσκεται στην Κούβα, συνέχισε και χτες,(σ.σ.προχτές) 5 Ιουλίου τις επαφές.Συναντήθηκε με το Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Κούβας και Αντιπρόεδρο της Κούβας, Χοσέ Ματσιάδο Βεντούρα και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δαγκομπέρτο Ροντρίζγκεζ. Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ανέλυσε στους συνομιλητές του τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τη γενικότερη κατάσταση στην Κύπρο. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κύπρου για τη σταθερή στήριξη που παρέχει η Κούβα στον αγώνα του κυπριακού λαού.
Υπογράμμισε την αλληλεγγύη του ΑΚΕΛ στον αγώνα του κουβανικού λαού. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε το Ερευνητικό Κέντρο για τη θεραπεία του Καρκίνου, το οποίο εξάγει φάρμακα σε 26 χώρες της Λατινικής, της Κεντρικής Αμερικής, της Αφρικής και σε χώρες της Ευρώπης. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε επίσης και το Πανεπιστήμιο Νίκο Λόπεζ το οποίο επιμορφώνει στελέχη για την Κεντρική Κυβέρνηση, τις δημοτικές αρχές και το Κομουνιστικό Κόμμα Κούβας. Τέλος παρακάθισε σε δείπνο με Κουβανούς αξιωματούχους, το οποίο παρέθεσε ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αβάνα, κ. Σταύρος Λοϊζίδης.
Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε τέλος το μνημείο του Χοσέ Μαρτί , ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Γκράνμα. Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ που αποτελείται από το Γενικό Γραμματέα, Άντρο Κυπριανού, το Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα  Χρίστο Αλέκου  και τη Διευθύντρια του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Μαρίνα Σάββα, επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: